Šport
63 ogledov

Benedičič iz Milana v Leeds

Žan Benedičič NZS/Ekipa24
Obetavni slovenski nogometaš Žan Benedičič bo kot posojeni nogometaš Milana zaigral za angleški Leeds.

"Lahko potrdim pogovore med obema kluboma. Zadeva še ni dokončna, je pe že zelo daleč. Iz izkušenj vem, da vsa reč ni končana, dokler ni podpisana. Pri Milanu Leedsu ob posoji ne želijo dati možnosti odkupa, Angleži pa si jo močno želijo. O tem zdaj teče beseda, a menim, da bo prišlo do dogovora," nam je povedal nogometašev zastopnik Amir Ružnić.

Osemnajstletni vezist rdeče-črnih, ki se z Milanom trenutno nahaja na ameriški turneji, je prav tako že potrdil selitev na Otok. "Čakamo le še potrebne dokumente, potem pa bom podpisal. Sem le korak oddaljen od Leedsa," je zapisano na spletni strani labottegadelcalciofilo.com. "Zelo so si me želeli, od vedno pa sem bil ljubitelj angleškega nogometa. Želim si zagotoviti mesto v prvi enajsterici," je še dejal Žan Benedičič.

Leeds United je minulo sezono sicer končal na 15. mestu v ligi Championship, doslej pa je bil trikrat najboljši v angleškem prvenstvu, nazadnje v sezoni 1991/92. "Bo eden redkih Slovencev na Otoku. Leeds je klub z veliko tradicijo, ima izjemne navijače. To je veliko priznanje za fanta in tudi za slovenski nogomet. Hkrati je to tudi obveza in priložnost, da sebi ali pa kateremu drugemu Slovencu odpre vrata na Otoku," je še dejal Ružnić in dodal: "V njega nikoli nisem dvomil. V preteklosti je imel veliko težav s poškodbami, a ko je zdrav, se hitro vidi, da gre za nogometaša z blestečo prihodnostjo. Pričakujem, da bo dobil pravo priložnost, potem pa je vse na njemu. Glede na njegove fizične in tehnične zmožnosti se ne bojim, da mu ne bi uspelo."

Ružnić o svojih ostalih aktivnostih v tem prestopnem roku (še) ni želel govoriti, nekaj besed je spregovoril le o morebitni selitvi Jasmina Kurtića k Fiorentini: "Nekaj se dogaja. Tu so zadeve blizu, a nekako tudi daleč. Vse se lahko hitro spremeni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.