Šport > Košarka
10 ogledov

Udrih hitro našel novega delodajalca

Beno Udrih EPA
Manj kot 48 ur potem, ko so se mu v Miamiju zahvalili za sodelovanje, je slovenski košarkar Beno Udrih postal član Detroit Pistons.

Za Bena Udriha bo Detroit Pistons osmi klub v ligi NBA, novim soigralcem pa naj bi se pridružil že na prvi tekmi sezone v sredo v Torontu. 34-letni organizator igre iz Šempetra bo za trinajsto sezono igranja v najmočnejši ligi na svetu prejel dober milijon dolarjev. Njegovo povprečje v ligi NBA je 8,5 točk in 3,4 skoke. Dvakrat je bil tudi prvak; in sicer s San Antoniom (2005, 2007).

"Spremljal sem večino ekip v ligi, za Detroit pa sem se odločil, ker se mi zdi, da ima še veliko prostora za napredek. Prepričan sem, da je pred njo boljša sezona kot prejšnja. Zadovoljen sem, da sem del ekipe in veselim se prvih nastopov. Ne pričakujem nič posebnega; delal bom to, kar počnem že celo kariero, se pravi pomagati soigralcem in ekipi do zmag," je ameriškim novinarjem povedal Udrih.

Udrih bo v Detroitu med drugimi moči združil s srbskim centrom Bobanom Marjanovićem ter avstralskim reprezentantom Aronom Baynesom, ki je v sezoni 2012/13 igral za Union Olimpijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.