Šport > Košarka
19 ogledov

Udrih: V Miamiju nisem bil zaželen

beno udrih detroit pistons EPA
Slovenski košarakr Beno Udrih v dresu Detroit Pistons doživlja drugo pomlad v ligi NBA, kjer je sinoči moral priznati premoč New York Knicks Saše Vujačića.

Slovenski košarkar v ligi NBA Beno Udrih pravi, da je zelo zadovoljen z igranjem za Detroit Pistons, čeprav je njegova ekipa v sredo izgubila tekmo v New Yorku proti domačim Knicksom, ki jih je do zmage s 105:102 povedel izjemno razigrani Litvanec Kristaps Porzingis s 35 točkami. Udrih jih je v 12 minutah igre dosegel sedem točk.

Ob metu iz igre 3:7 je imel še eno podajo in en uspešen prosti met, manj kot z napadom pa je bil zadovoljen s svojo igro oziroma igro celotne ekipe v obrambi.

"Mislim, da je bila v prvem polčasu problem obramba, ne le Porzingis, saj smo vedeli, kaj lahko naredi. Nismo igrali dobro obrambe. Takšne obrambe, kot jo igramo doma. Moramo se pogledati v ogledalo in razmisliti, zakaj ne moremo igrati take obrambe v gosteh," je dejal Udrih.

Z letošnjo sezono pri Detroitu je zelo zadovoljen, ker dobi dobre priložnosti za igro, odgovarja pa mu tudi sistem "pick and roll", ki ga zelo rad igra. "Glede na to, da smo danes izgubili, nisem tako vesel," je dejal in se spomnil, da je izgubil tudi na zadnjem gostovanju v New Yorku proti Netsom v Brooklynu.

"Niste vi krivi. Krivi smo mi, ker ne igramo obrambe," je slovenskim novinarjem v šali zagotovil Udrih, ki je v Detroitu našel novega prijatelja 222 centimetrov visokega novinca v ligi NBA 28-letnega Srba Bobana Marjanovića.

Igrata v avtomobilski prestolnici ZDA, kjer Udrih vozi najetega Forda, Marjanović pa je pokazal smisel za humor, ko je dejal, da najraje vozi fiata 500 in to s streho, čeprav brez prednjega sedeža.

Med Udrihovo izjavo za slovenske medije je prišepnil, da je Beno zelo dober človek poleg tega pa ima še lepo frizuro. Udrihova pričeska v ligi vzbuja pozornost, vendar manj kot na začetku in slovenski košarkar je napovedal, da je čas za spremembe.

Spremembe so se že zgodile na ameriškem političnem prizorišču, kjer je na predsedniških volitvah zmagal kandidat republikancev Donald Trump. "Slovenec sem in voliti ne morem, ampak Američani so volili za Donalda Trumpa, ki je zmagal." Na vprašanje ali ga soigralci že kaj zbadajo, da bo imel kot Slovenec v Beli hiši prvo damo, pa je Udrih odgovoril, da se slovenskih korenin prve dame še ne zavedajo, ampak bolj upajo, da Trump morda le ne bo predsednik.

Vujačić ni dobil priložnosti

Za domače kratkohlačnike igra tudi Slovenec Saša Vujačić, ki pa sinoči ni stopil na parket. Na vprašanje, ali mu je kaj žal, da ni zaigral proti njemu, je Udrih odgovoril, da mu je žal zato, ker niso zmagali.

"On je v drugi ekipi. Smo se pozdravili in videli. Vedno je dobro videti Slovenca v drugi ekipi. Mislim, da bom čez nekaj dni videl Gorana Dragića v Detroitu, potem pa bom za novo leto tudi v Miamiju tako, da komaj čakam," je povedal Udrih, ki mu ni žal, da se mu je Miami, kjer je igral z Dragićem, odpovedal.

"Imel sem malo občutek, da nisem ravno zaželen v Miamiju, ampak so tudi šli pomladit ekipo. Na koncu koncev je to posel. V Detroitu sem dobil dobro priložnost. Vedno je lepo, če si zaželen in v Detroitu so me hoteli imeti, saj so me hitro pobrali, ko sem bil na seznamu za prestop," je povedal Udrih in potrdil, da se dobro razume tudi s trenerjem Stanom Van Gundyjem, ker mu zaupa in ve, kaj lahko naredi na parketu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.