Šport > Košarka
49 ogledov

Vujačiću le dve minuti, Udrih na klopi

saša vujačić new york knicks Profimedias
V noči na nedeljo je od slovenskih košarkarjev zaigral le Saša Vujačić, ki na tekmi z Denver Nuggets ni naredil vtisa. Beno Udrih tokrat ni dobil priložnosti.

Ekipa Denver Nuggets je v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 127:114 doma premagala moštvo New York Knicks, za katerega je slovenski košarkar Saša Vujačić igral le dve minuti in v tem času ostal brez statističnega učinka. Moštvo Detroit Pistons, za katerega drugi slovenski košarkar Beno Udrih ni igral, pa je doma izgubilo z Indiano Pacers z 90:105.

Najboljša ekipa zahodne konference Golden State Warriors je dosegla še 24. zmago v sezoni, potem ko je s 135:90 v Oaklandu premagala Portland Trail Blazers. Kevin Durant je 13 od svojih skupno 34 točk dosegel v uvodni četrtini, v kateri so si bojevniki priigrali pomembno prednost. Igralec s klopi Ian Clark je k zmagi dodal 23 točk, Stephen Curry 19, Klay Thompson pa 16. Draymond Green je s 13 podajami in 12 skoki vpisal dvojni dvojček. Zmaga za 45 točk je najvišja za Golden State to sezono.

Prvi zvezdnik lige LeBron James je na tekmi z Los Angeles Lakers dosegel 26 točk, od tega 16 v zadnji četrtini. Kyrie Irving, ki je zaradi "utrujenih nog", kot pravi, počival teden dni, je k zmagi dodal 21 točk in izenačil svoj rekord kariere po številu podaj - dosegel jih je 12. Razpoložen je bil tudi Kevin Love, ki je zbral 27 točk in 17 skokov.

"Mislim, da je trener naredil najboljšo možno potezo. Zavedamo se, da nas ključne tekme sezone šele čakajo, zato je bil počitek ključnega pomena. Potrebovali smo ga," je o trenerjevi potezi dejal Irving. Trend, da trenerji najboljšim košarkarjem ekipe namenijo počitek, čeprav niso poškodovani, je v NBA sprožil burne debate. Delno zaradi vprašanja, ali je to pošteno do navijačev NBA. A Lue je dejal, da se bo brez dvoma še kdaj odločil za takšno potezo. "Najverjetneje bo v sezoni še prišel trenutek, ko bodo moji košarkarji potrebovali malo počitka. Po oddihu se vsi počutijo odlično in to je vse, kar šteje," je odločen Lue.

Jezerniki so prvo četrtino dobili za osem točk, vodili so tudi še v drugi, vendar so jih konjeniki hitro ujeli in že ob polčasu povedli za tri. Jezerniki se niso dali in so se še v zadnji četrtini povsem enakovredno merili z gostitelji, ki so na krilih Jamesa vseeno poskrbeli, da je zmaga ostala doma.

Liga NBA, izidi:

Detroit Pistons - Indiana Pacers 90:105
Beno Udrih ni igral za Detroit

Denver Nuggets - New York Knicks 127:114
Saša Vujačić v dveh minutah brez statističnega učinka za New York

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 135:90
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 99:107
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 119:108
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 109:111 (podaljšek)
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 114:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.