Šport
112 ogledov

Tenisaču povsem odpovedal razum

benoit paire YouTube
Francoski tenisač Benoit Paire je v razmaku dveh minut poskrbel za opozorilo, kazensko točko in kazensko igro. Grozi mu visoka kazen.

Benoit Paire, 44. igralec sveta, na obračunu s Florianom Mayerjem v prvem krogu turnirja serije 500 v Halleju poskrbel za incident, ki bi ga lahko stal več deset tisoč ameriških dolarjev.

Pisala se je druga igra uvodnega niza, ko se je Paire po dobrem returnu nasprotnika, ki je obenem pomenil odvzem servisa, znesel nad loparjem.

Lopar je nato pobral in še nekajkrat besno udaril po podlagi, kar je na travnatih igriščih še posebej strogo prepovedano, saj lahko pride do poškodbe sicer brezhibno vzdrževane igralne površine. Med sprehodom po nov lopar je še jezno udaril po mreži. Glavni sodnik mu je izrekel opozorilo.

Paire je nato izgubil prvo točko na Mayerjev servis ter žogico besno poslal na tribune. Sodnik mu je pripisal kazensko točko.

A Francoz se kljub temu ni umiril in pri zaostanku s 40:0 gledalcem na tribunah "doniral" še drugo žogico. Sodnik je dosodil kazensko igro in Mayer je namesto s 3:0 povedel s 4:0.

"Ne vem, kaj se dogaja z njim. Očitno moram biti pripravljen na vse. To je bil moj tretji obračun z njim in vedno se je grdo obnašal," je povedal Mayer, ki je napredoval z izidom 6:0, 6:4.

O sankcijah za 28-letnega Francoza bosta odločali Zveza teniških profesionalcev (ATP) in Mednarodna teniška zveza (ITF). Če se bodo pristojni zgledovali po predhodnem primeru, mu grozi denarna kazen v višini več kot 20.000 ameriških dolarjev.

Italijan Fabio Fognini je leta 2014 moral plačati 27,500 dolarjev, ker je poškodoval zelenico teniškega kompleksa All England Club, kjer tradicionalno poteka Wimbledon, res pa je, da je bil del njegove kazni posledica neprimernega vedenja do sodnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.