Avto
138 ogledov

Bentley predstavil raketo na kolesih

Bentley continental supersports
1/6
Bentley
Bentley continental supersports je prava potniška cestna raketa. Najmočnejši bentley je obenem tudi najhitrejši serijski štirisedežnik na svetu.

Bentley continental supersports je vrhunec zdajšnje generacije Bentleyjevega prestižnega dvovratnika, saj naj bi še letos predstavili novo generacijo continentala GT. 

Supersports sodi še nad pred časom predstavljeni model GT speed, ki ga opcijsko prav tako poganja W12 s 423 kW (575 KM).

Supersportsa so pri znamki ob nekoliko presenetljivi premieri opisali za najmočnejšega bentleyja vseh časov. Poganja ga izpopolnjen W12 motor, ki iz 6,0 litra prostornine ob pomoči dveh turbin zmore kar 522 kW (710 KM) in 1.017 Nm navora. To je dovolj, da se 2,3 tone težka luksuzna gmota do 100 km/h privali že po 3,4 sekunde, medtem ko je najvišja hitrost 336 km/h. 

Supersports je na voljo tudi kot kabriolet, ki pa je le malenkost počasnejša. Continentala supersports sicer poganja 4x4 pogon, ki 60 odstotkov moči pošilja na zadnji kolesni par, hkrati pa si pomaga z naprednim vektorskim sistemom, ki je sposoben zavirati posamezna kolesa in tako izboljšati stabilnost pri pospeševanju in zaviranju v zavojih.

Bentley continental supersports | Avtor: Bentley Bentley
V primerjavi z običajnim GT ima supersports nekoliko trše podvozje, keramične zavore in 21-palčna izredno lahka platišča. Opazen pa je tudi po bolj dirkaških odbijačih in po potemnjenih svetilih. Notranjost je ukrojena v manirah aristokratskega športa.

Če ste si ga zaželeli, imejte v žepu najmanj 250 tisočakov, kolikor stane brez dodatnih davščin. S tem se boste najbrž pridružili marsikateremu profesionalnemu nogometašu Premier Lige, saj je bil model bentley continental GT že doslej prva izbira vsakega otoškega žogobrca z dovolj visoko tedensko plačo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Andrej Rojina 09:17 06.januar 2017.

    preden komentiraš preberi kaj piše...4 sedežni avto je to!!!Bugatti pa je dvosed..

  • Avatar care
    care 09:09 06.januar 2017.

    Ne pišite oslarij,ker je najhitrejši serijski avto na svetu Bugatti Chiron (1.103 kW/1.500 KM) s najvišjo zmerjeno hitrostjo 500 km/h.Pa tudi njegov starejši brat Bugatti Veyron EB 16.4 je brutalnejši od Bentlya.