Šport > Nogomet
39 ogledov

Berić med kandidati za najboljšega nogometaša avstrijske prve lige

Robert Berić EPA
Slovenski nogometaš Robert Berić se je uvrstil med zadnje tri kandidate za najboljšega igralca v lanski sezoni avstrijskega prvenstva.

Slovenskega reprezentančnega napadalca Roberta Berića je pri severnih sosedih doletela posebna čast. Berić, ki je pomemben člen v konici napada najtrofejnejšega avstrijskega moštva dunajskega Rapida, je namreč eden izmed treh nominirancev za najboljšega nogometaša minule prvenstvene sezone v Avstriji.

Štiriindvajsetletni Berić se je Dunajčanom pridružil lani po uspešni sezoni v graškem Sturmu, pred tem je Krčan tri sezone preživel v vrstah slovenskih državnih prvakov iz Maribora.

Berić se je zelo dobro znašel v novi sredini ter postal pomemben člen Rapida, za katerega je v prvi sezoni na 36 tekmah zabil 27 golov in tako postal drugi najboljši strelec avstrijske lige.

Preostala nominiranca sta nogometaša aktualnega prvaka Red Bull Salzburga Španec Jonathan Soriano, z 31 zadetki že drugič po vrsti najboljši strelec avstrijske bundeslige, ter Avstrijec Marcel Sabitzer, z 19 zadetki tretji strelec prvenstva.

Edini Slovenec, ki je doslej prejel naziv avstrijskega nogometaša leta, je Kevin Kampl. Slovenski reprezentant je bil lani kot igralec salzburških rdečih bikov izbran za najboljšega igralca avstrijskega prvenstva.

Prejemnike priznanj, ki jih podeljuje avstrijski sindikat profesionalnih nogometašev VdF, bodo razglasili v nedeljo na 19. prestižni prireditvi Bruno-Gala na Dunaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.