Šport > Nogomet
50 ogledov

Berić z Rapidom izgubil

Šahtar EPA
Robert Berić je s soigralci doma izgubil proti Šahtarju (0:1) in je tako precej daleč od uvrstitve v skupinski del Lige prvakov.

Dunajčani so bili večji del prvega polčasa boljši tekmec na zelenici, v 42. minuti pa je imel Rapid celo izjemno priložnost za vodstvo. Florian Kainz je dobro zadel polvolej z desetih metrov, izjemno pa je reagiral ukrajinski vratar Andrej Pjatov. Kazen za zapravljeno je sledila že čez nekaj sekund, ko se je pred vrati domačih dobro znašel Marlos in s pomočjo vratnice matiral Jana Novoto ter postavil izid polčasa.

V drugih 45 minutah so gostitelji iskali izenačenje, a si resnejših priložnosti niso pripravili. Robert Berić, ki je že v sedmi minuti tekme prejel rumeni karton zaradi udarca s komolcem ob skoku za žogo, je bil zamenjan v 89. minuti. V 76. minuti je Berić padel ob Oleksandru Kucherju v kazenskem prostoru, toda enajstmetrovke ni dobil.

Do velike prednosti je že na prvi tekmi prišel tudi zagrebški Dinamo. Ta je na gostovanju pri albanskem prvaku Skenderbeuju dolgo zaostajal, a nato sredi drugega polčasa lepo izvedel akcijo, ki jo je zaključil El Arbi Hillel Soudani. Ta je le še potisnil žogo v prazen gol po nesebični podaji Marko Pjaca. V sodnikovem dodatku je nato preobrat z lepim strelom dokončal Josip Pivarić.

Nekoliko presenetljivo je ugoden izid na težkem gostovanju iztržil tudi Maccabi iz Tel Aviva. Ta se je v gosteh pomeril z v zadnjih letih rednem udeležencem Lige prvakov Baslom in iztržil izid 2:2. Dokaj težko delo bo na povratnem dvoboju čakalo tudi Celtic. Škotski klub, ki je lani ostal brez nastopa med elito zaradi slovenskega prvaka Maribora, je doma slavil s 3:2 proti Malmöju, Švedom pa tako za napredovanje zadošča že minimalna domača zmaga.

V derbiju dneva je Valencia gostila Monaco, ki se je v minuli sezoni prebil vse do četrtfinala Lige prvakov, kjer je po izenačenem boju klonil proti kasnejšemu evropskemu podprvaku Juventusu. Tokrat so netopirji povedli že na samem začetku dvoboja, a so nogometaši iz kneževine izenačili na začetku drugega polčasa. Španski prvoligaš je nato le uspel še dvakrat zatresti mrežo Hrvata Danijela Subašića.

Liga prvakov, 4. predkolo:

Skenderbeu : Dinamo Zagreb  1:2 (1:0)
Shkembi 37.; Soudani 66., Pivarić 93.

Celtic : Malmö  3:2 (2:0)
Griffiths 3., 62., Biton 10.; Berget 52., 90.

Basel : Maccabi Tel Aviv  2:2 (1:1)
Delgado 39./11-m, Embolo 88.; Zahavi 30., 90.

Rapid : Šahtar  0:1 (0:1)
Marlos 44.

Valencia : Monaco  3:1 (1:0)
Rodrigo 4., Parejo 59., Feghouli 86.; Pašalić 49.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.