Šport
88 ogledov

Berlusconi bo zaslužil 480 milijonov

Berlusconi Galliani AC Milan AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Nekdanji italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi se je dogovoril za prodajo 48-odstotnega deleža italijanskega nogometnega prvoligaša Milana tajskemu poslovnežu Beeju Taechaubolu za približno 480 milijonov evrov.

Bee Taechaubol bo postal podpredsednik kluba, medtem ko bo Silvio Berlusconi, ki je lastnik Milana od leta 1986, ostal predsednik in bo imel pravico imenovati tretjega izvršnega direktorja, zdaj sta to Adriano Galliani in njegova hčerka Barbara Berlusconi.

Tajski poslovnež bo bržčas prevzel odgovornost za trženje Milana v Aziji. Kot poroča časnik La Gazzetta dello Sport, bodo pogodbo sklenili do 30. septembra.

Pod Berlusconijevim lastništvom je Milan osvojil osem naslovov državnega prvaka in pet evropskih naslovov, skupaj pa kar 28 lovorik. V minuli sezoni je Milan končal šele na desetem mestu v državnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.