Svet
34 ogledov

Berlusconi grozi z "revolucijo"

Sport 05.05.11, berlusconi, sport, nogomet, foto: epa EPA
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je v primeru, da mu bo odvzeta prostost, zagrozil z revolucijo.

"Lahko prisluškujete mojemu telefonu, mi odvzamete potni list in me aretirate, kadarkoli želite," je danes v pogovoru za francoski radio Europe 1 dejal Silvio Berlusconi. "Ne bojim se. Če boste to storili, bo v Italiji prišlo do revolucije."

Berlusconi je konec novembra izgubil poslansko imuniteto, potem ko so ga po pravnomočni obsodbi zaradi davčne utaje v primeru Mediaset izključili iz senata. "Zelo težko me bo vtakniti v zapor, saj bom na prihodnjih volitvah dobil veliko večino," je dejal medijski mogotec, ki je svojo izključitev iz senata označil za "državni udar".

Prav tako je poudaril, da si želi 24. maja sočasno z volitvami v Evropski parlament tudi parlamentarnih volitev v Italiji, saj po njegovih besedah sedanja vlada Enrica Lette po odhodu Berlusconijeve stranke Naprej Italija iz koalicije ni več prava zastopnica ljudstva.

Po rezultatih ankete inštituta Datamedia bi levosredinsko koalicijo pod vodstvom Lette na volitvah podprlo 34,4 odstotka Italijanov, medtem ko bi Berlusconijeva desnosredinska opcija prejela 33,6 odstotka glasov podpore.

Spodnji dom italijanskega parlamenta je sicer v sredo Letti pričakovano izglasoval zaupnico. Z glasovanjem o zaupnici je Letta po odhodu Berlusconijeve stranke iz vlade želel razjasniti, ali ima njegova koalicija še naprej večino v parlamentu.

Komentarjev 3
  • depresija 17:50 12.december 2013.

    No, no.. Počak, da Gargamela Janeza pošljejo v čuzo! Me zanima, kako bo on omedleval in klical na barikade hehe

  • Stolp 17:25 12.december 2013.

    Italijani bi bili tako trapasti, da bi zaradi njega šli na b arikade. Ne vidijo, da jim je uničil gospodarstvo. So še bolj trapast kot Slovenci...

  • MZupan 17:05 12.december 2013.

    Bunga, bunga revolucija.