Svet
11 ogledov

"Berlusconi lahko pride in pazi na nekaj psov"

Silvio Berlusconi pes Dudu Naprej Italija Reuters
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi bo po novem poskušal osvojiti srca Italijanov z ljubeznijo do živali.

Kot je Silvio Berlusconi povedal enemu od njegovih klubov oboževalcev v Rimu, bo poskušal najti dom za več sto tisoč zapuščenih psov in mačk.

Ob tem po poročanju lokalnih medijev ni skrival, da bo "več kot 10 milijonov Italijanov, ki imajo psa ali mačko, gledalo na nas prizanesljivo, kar bo pomagalo zmernežem, da postanejo močna politična sila". Po njegovih ocenah bi s posvojitvami živali prihranili 260 milijonov evrov letno, ki jih zdaj porabijo za zavetišča za živali, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Naprej Italija nazaj na drugo mesto

Zagovorniki pravic živali nad idejo niso najbolj navdušeni. V Italijanskem združenju za zaščito živali in okolja (AIDAA) so opozorili, da Berlusconi močno podcenjuje število zapuščenih živali v Italiji. "Potrebujemo konkretne ukrepe. Berlusconi lahko pride in pazi na nekaj psov," so povedali.

Italijansko kasacijsko sodišče je Berlusconiju zaradi lanske obsodbe zaradi davčne utaje pred dnevi potrdilo dvoletno prepoved opravljanja javne funkcije. Milansko sodišče pa bo 10. aprila odločalo, ali bo 77-letnik enoletno zaporno kazen prestajal v hišnem priporu ali pa z družbeno koristnim delom.

V najnovejši raziskavi javnega mnenja, ki jo je v soboto objavila televizija Rai 3, je Berlusconijeva stranka Naprej Italija po priljubljenosti padla na tretje mesto za levosredinsko Demokratsko stranko in gibanjem Pet zvezd.

Pes v strankarski kampanji

Berlusconi se je po pomoč hišnih ljubljenčkov pri ustvarjanju njegove javne podobe zatekel že prej. Belemu malteškemu terierju z imenom Dudu, ki ga je v njegovo hišo pripeljala Berlusconijeva 28-letna partnerica Francesca Pascale, je dal postaviti stran na družbenem omrežju Facebook, kjer promovira Naprej Italijo.

Berlusconi pa nima težav le s priljubljenostjo in pravosodjem, ampak ga pestijo tudi finančne težave. Njegovo založniško podjetje Mondadori je lani prijavilo izgubo v višini 185 milijonov evrov, kar je še več kot leto prej, ko so se rdeče številke gibale okoli 166 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.