Svet
13 ogledov

Berlusconi mora na operacijo

Sport 05.05.11, berlusconi, sport, nogomet, foto: epa EPA
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi bo moral na operacijo srca, da bi mu zamenjali pešajočo srčno zaklopko, je danes povedal njegov zdravnik Alberto Zangrillo. Berlusconija so sicer v začetku tedna sprejeli v bolnišnico v Milanu zaradi težav, povezanih s srčnim popuščanjem.

S preiskavami so zdravniki ugotovili, da je probleme s srcem povzročilo slabo delovanje srčne zaklopke, zato je po besedah Zangrilla potrebna operacija za vstavitev nove zaklopke.

Na operacijo že prihodnji teden

Operacijo bodo predvidoma izvedli sredi prihodnjega tedna in naj bi trajala okoli štiri ure, je še povedal zdravnik in dodal, da bo Berlusconi moral po operaciji okrevati najmanj mesec dni.

Na srčni operaciji že decembra

Po navedbah virov blizu Berlusconija njegovo trenutno zdravstveno stanje ni zaskrbljujoče. 79-letni Berlusconi je že decembra lani prestal srčno operacijo, med katero so mu zamenjali srčni spodbujevalnik. Nekdanji italijanski premier je poročanju italijanskih medijev že leta srčni bolnik, s pomočjo srčnega spodbujevalnika pa živi že več kot deset let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.