Šport > Moto športi
26 ogledov

Ecclestone ni bil podkupljen: dobil sodno bitko

Bernie Ecclestone EPA
Vodja formule 1 Bernie Ecclestone je na londonskem sodišču dobil tudi drugi del finančno zajetne bitke z nemškim medijskim podjetjem Constantin Medien.

Londonsko višje sodišče je namreč v četrtek zavrnilo tudi pritožbo podjetja Constantin Medien, ki je izgubilo že sodbo za odškodnino v višini 85 milijonov funtov (103 milijone evrov)Podjetje je Bernieja Ecclestona tožilo, ker je leta 2006 želelo kupiti delnice družbe CVC, ta je prevzela vodenje formule 1, vendar je menilo, da je bilo zaradi domnevnega podkupovanja med bavarsko deželno banko in Ecclestonom oškodovano in se odločilo za sodno pot izterjave odškodnine.

Sodišče je zahtevek pred mesecem dni že zavrnilo, ker podjetje ni moglo dokazati, da je zaradi domnevno koruptivnih dejanj Ecclestona zares utrpelo finančne izgube, danes pa je bila neuspešna še pritožba.

Čeprav je sodišče z zavrnjeno pritožbo medijske hiše razsodilo njemu v prid, pa sodnih poti za vodjo formule 1 še ni konec. Odločitev londonskega sodišča je namreč povezana tudi z drugim primerom, ko bo moral 83-letni Ecclestone na sodišče; gre za proces zaradi suma, da je podkupil člana uprave bavarske deželne banke, ta sodni proces se bo v bavarski prestolnici začel konec aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.