Šport > Nogomet
29 ogledov

Besede, ki so Mourinhu prinesle novo kazen

jose mourinho EPA
Trener Chelseaja si je prislužil prepoved vodenja ene tekme in 40.000 funtov kazni. Jose Mourinho je sodnika označil za slabiča in mu navrgel še nekaj besed.

Sodnik Jonathan Moss je v poročilu angleški nogometni zvezi razložil, kaj se je dogajalo ob polčasu na tekmi med West Hamom in Chelseajem, ki se je končala z zmago domačih z 2:1, Jose Mourinho pa si je drugi polčas moral ogledati s tribune.

"Ko sem s kolegi ob polčasu zapuščal zelenico, nas je gospod Mourinho počakal v tunelu. Bil je vidno frustriran in je agresivno začel spraševati o odločitvah, ki so bile sprejete v prvem delu," je zapisal Moss.

"Ker z nim nisem želel razpravljati v javnosti, sem ga povabil naj stopi z mano v sodniško garderobo, spremljal pa naju je vodja varnostne službe pri West Hamu Simon Sutton. Gospoda Mourinha je zanimal prekršek, prepovedani položaj in odločitev o tem, da žoga ni prečkala golove črte. Na kratko sem mu odgovoril, nato pa sem ga prosil naj zapusti garderobo. To je zavrnil. Prosil sem ga še enkrat, a ni želel oditi. Nato sem gospoda Suttna zaprosil, če ga lahko odpelje iz garderobe. Takrat je gospod Mourinho postal zelo agresiven. Kričal je 'pof... sodniki ste slabiči. Wenger ima prav o tebi. Si pof... slabič.' Dejal sem mu, da mu svetujem, naj se v drugem polčasu ne pojavi na klopi," je svoje poročilo končal Moss.

Mourinho se je že pred incidentom pritoževal, da ga ima FA (angleška nogometna zveza) na piki, medtem ko po njegovih besedah lahko Arsene Wenger sodnike označi za "slabotne in naivne". Trenerju topničarjev ni bila všeč izključitev branilca Gabriela po provokacijah Chelseajevega napadalca Diega Coste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.