Šport > Nogomet
16 ogledov

Besni Atlético: Dogovor odpade!

Anelka Chievo Verona Juventus Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Predsednik Atlético Mineira Alexandre Kalil ni prepričan, kje je Nicolas Anelka, ki naj bi podpisal pogodbo z brazilskim klubom. Francoski napadalec se mudi v Kuvajtu, kjer se je udeležil verske prireditve.

Alexandre Kalil, predsednik Atlético Mineira, je 6. aprila prek Twitterja sporočil, da je brazilski klub podpisal pogodbo s 35-letnim veteranom Nicolasom Anelkajem, ki se je po aferi zaradi antisemitskega pozdrava poslovil od West Bromwich Albiona.

"Z nobenim klubom nisem podpisal pogodbe. Sem na počitnicah v Kuvajtu, sem na verskem obisku in ne nameravam govoriti o nogometu," je za francosko tiskovno agencijo dejal 35-letni Anelka,

Kalil odložil slušalko

Za francoskim napadalcem se je po domnevnem podpisu izgubila vsaka sled, vodstvo brazilskega prvoligaša pa se je odločilo, da pogajanja prekine in primer preda Mednarodni nogometni zvezi (Fifa).

Novinarji španskega dnevnika AS so za odgovore povprašali predsednika Atlético Mineira, ki je bil nadvse redkobeseden. ''Ukvarjam se s tem in do jutri bo vse urejeno,'' je pred dvema dnevoma dejal Kalil. Po vprašanju, ali lahko potrdi podpis z Anelkajem, je predsednik kluba odložil slušalko.

Obiskal Kuvajt; Maluf: Atlético si zasluži več

Po poročanju arabske spletne strani Goalna.com je Anelka odpotoval v Kuvajt, kjer se je udeležil verske prireditve. ''Anelka je tukaj, da spozna mlade muslimane in deli svoje življenjske izkušnje,'' je zapisal arabski spletni portal. Anelka se ni odzval na številna povabila v Belo Horizonte, kjer bi se z vodstvom Atlético Mineira dogovoril o podrobnostih svoje pogodbe, zato so se v Braziliji odločili, da pogajanja prekinejo. ''O tem bi nas moral obvestiti vnaprej,'' je o obisku Kuvajta dejal direktor brazilskega kluba Eduardo Maluf in dodal, da so od agenta kar trikrat poslušali izgovore, zakaj se Anelka ne bo javil klubu. ''Atlético si zasluži več, dogovor odpade,'' je odločno dodal Maluf.

Atlético Minero zdaj razmišlja o pritožbi priFifi, saj naj bi Anelka kršil dogovor s klubom. Francoski napadalec bi se v Belo Horizonteju pridružil nekdanjemu soigralcu Ronaldinhhu. Prav Brazilec je bil tisti, ki ga je prepričal, naj podpiše z Atlético Minerom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.