Šport
134 ogledov

Kriki bolečine odmevali na vseh igriščih

bethanie mattek sands
Ameriška teniška igralka Bethanie Mattek Sands je med obračunom drugega kroga na Wimbledonu utrpela hudo poškodbo kolena in več kot 20 minut preživljala neznosne bolečine.

"Pomagajte mi, prosim,. Prekleto, pomagajte," je kričala Bethanie Mattek Sands, 103. igralka sveta, ki je na obračunu z Romunko Sorano Cirsteo utrpela hudo poškodbo desnega kolena.
 
Pisala se je prva igra tretjega niza, ko je Američanka krenila proti mreži in nerodno padla. Padec na prvi pogled ni bil nič posebnega in marsikdo je pričakoval, da se bo Mattek-Sandsova pobrala in nadaljevala z igro.

Toda Američanka je pričela kričati od hudih bolečin, njeni kriki pa so se razlegli po vseh igriščih All England Cluba. Številni obiskovalci turnirja so na Twitterju zapisali, da je agonija 32-letne tenisačice odmevala po vseh bližnjih in oddaljenih igriščih.

Poškodba je dodobra pretresla tako gledalce kot nasprotnico. Cirstea se je nič hudega sluteča odpravila preverit, kakšno je stanje, ob krikih in solzah Mattek-Sandsove pa je le panično pogledala proti glavnemu sodniku in sporočila, da bo potrebna zdravniška pomoč.

"Pogačica je bila zunaj," je prizor opisala pretresena Romunka. "Nisem zdravnica. Še nikoli nisem videla česa takšnega. Zato sem se tudi ustrašila. Upam, da ni tako hudo, kot se sliši," je dodala Cirstea in okrcala zdravniško službo, ki je potrebovala skoraj 20 minut, da je Mattek-Sandsovo z nosili odnesla z igrišča.

"Rekla sem, naj prinesejo nosila. Mislim, da so vsi zmrznili. Nihče ni znal reagirati. Padla je v šok. Kar dolgo je trajalo. Dolgo časa smo bili samo jaz, njen mož in fizioterapevt. Občutek sem imela, da traja celo večnost. Sprašujem se, kaj bi bilo, če bi imela težave s srcem ali kaj podobnega," je še povedala Cirstea.


Mattek-Sandsova je tudi odlična igralka dvojic in je letos v navezi z Lucie Šafarovo osvojila tako OP Avstralije kot OP Francije.

Na Wimbledonu sta naskakovali tretjo zaporedno veliko lovoriko, vendar so zdaj sanje splavale po vodi. Šafarova ob poškodbi partnerke za dvojice, predvsem pa dobre prijateljice, ni mogla zadrževati solz.

Komentarjev 2
  • kapibara 19:56 11.julij 2017.

    To čaka - ima že - SLO

  • Waltter 19:56 11.julij 2017.

    Niti slučajno niso vsi zmrznili AMPAK je naletela na najboljši zdravstveni sistem na svetu, To kar je trpela ona , trpijo dnevno milioni angležev - nesposobnost na vrhuncu. Angleži še bodo občutili ta izhod iz EU ko bodo nazaj dobili ...prikaži več neplačan dopust in visoke stroške za zdravstveno zavarovalnico, ki jim zdravljenja ne bo omogočala. Še na enem takšnem turnirju niso sposobni zagotoviti neke vsaj povprečne zdravstvene oskrbe - ko poslušaš pa njihove predsednike vlad in kraljico pa laufa tako vse fenomenalno da so že svetlobna leta pred drugimi.