Vizita za živali > Novice
45 ogledov

Bežali pred poplavami in nastala je največja pajkova mreža na svetu

Pajkova mreža Youtube
Nad desettisoče pajkov, ki so bežali pred poplavami, si je v krošnjah dreves spletlo največjo mrežo na svetu.

Stanovalci severozahodnega dela Tasmanije niso edini, ki so se morali  zateči v višje predele otoka. V evakuacijo so bili prisiljeni tudi pajki in na koncu je nastalo še eno naravno, sicer srhljivo čudo in čudovit motiv za fotografiranje.

Pajkova mreža | Avtor: Youtube Youtube

Pajki so bežali pred najhujšimi poplavami, ki so v zadnjih štiridesetih letih prizadele severnozhodni del tega avstralskega otoka na "koncu sveta".  

Tako kot ogroženi prebivalci iz okolice mesta Westbury, so tudi pajki iskali zatočišče pred uničujočo vodo in zavzeli vrhove drevesnih krošenj. 

Graham Milledge, vodja oddelka za arhnološko zbirko v avstralskem nacionalnem muzeju je dejal, da je nenavaden prizor nazoren prikaz, kako si žival poišče suho zatočišče. Pajki so ga pač našli na vrhovih dreves: "Sicer so pajki so na tem področju glavni plenilci žužek, mreža pa dokaz, da jih je res veliko," je dodal 
Fotografije je sicer posnel domačin Ken Puccetti. Kot je povedal za avstralski The Guardian, je bilo precej srhljivo, saj je bil med fotogafiranjem ves čas dobesedno zavit v pajkovo mrežo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.