Šport > Nogomet
26 ogledov

Bezjak branilcu PSV "serviral" hot dog

Bezjak Ludogorec Vasil Levski Sofija PSV Eindhoven Evropska liga Youtube
Roman Bezjak je PSV Eindhovnu na četrtkovi tekmi skupinskega dela Evropske lige zabil dva gola in v Sofiji še poglobil krizo nekdanjih nizozemskih prvakov.

Srečko Katanec si lahko znova mane roke, potem ko je bil Roman Bezjak mož odločitve za Ludogorec v Sofiji, kjer je njegovo moštvo premagalo PSV Eindhoven brez še enega slovenskega reprezentanta Tima Matavža (2:0).

Kljub temu, da se je Ludogorec že uvrstil v nadaljnje tekmovanje, so Bolgari gostom še na šesti zaporedni gostujoči tekmi v Evropi preprečili zmago, po kateri je trener Philipp Cocu besnel in zagrozil z resnimi ukrepi.

Nekaj bi se lahko zgodilo

"Povsem verjetno je, da se bo nekaj zgodilo. Kar nekaj igralcev je igralo pod svojimi zmožnostmi," je za RTL7 dejal nekdanji vezist kluba. Na drugi strani so maloštevilni navijači, ki so pripotovali iz Razgrada na stadion Vasila Levskega, lahko uživali v novi Bezjakovi predstavi za napadalne učbenike.

Bezjak je z izjemnim lobom zabil že na prvi medsebojni tekmi v Eindhovnu, tokrat pa je dvakrat pokazal hladnokrvnost rojenega strelca, ki vedno resneje trka tudi na vrata prve postave slovenske nogometne reprezentance.

Branilec "na hot dog"

Nekdanji član Celja je za prvi gol v 38. minuti, ko je sicer prevladoval PSV, najprej nakazal strel v kazenskem prostoru, po katerem se je mimo odpeljal Karim Rekik, nato pa zamenjal nogo in si pripravil prostor za udarec na drugo vratnico, kjer je žogo v gol pospravil branilec Santiago Arias.

Po prekršku nad Bezjakom je bil v drugem polčasu zaradi drugega rumenega kartona izključen tudi JeffreyBruma, vodilno moštvo skupine pa je piko na i postavilo deset minut pred koncem rednega dela. Po desnem krilu je prodrl Junior Caicara in v sredini našel Bezjaka, ki je mirno poslal žogo prek vratarja Jeroena Zoeta za velikih 2:0.

Moštvo iz Razgrada je v vseh tekmovanjih neporaženo že več kot en mesec, nazadnje jih je v prvenstvu 20. oktobra premagal Loveč (2:4). Prav slednji so najtesnejši zasledovalci zelenih na vrhu bolgarske lige, kjer Bezjakovi vodijo s 43 točkami pred Lovečem (37) in CSKA Sofijo (32).

Še ena zanimiva anekdota s tekme – ob izključitvi Jeffreyja Brume so nizozemskega reprezentanta in nekdanjega člana Chelseaja poimenovali kar s "someone" (nekdo, op. a.):

Bruma Ludogorec Sofija Levski PSV Eindhoven Evropska liga | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.