Šport
26 ogledov

Bezjaka centimetri ločili od gola Realu

Roman Bezjak Iker Casillas Ludogorec Real Madrid Liga prvakov EPA
Slovenski napadalec je proti aktualnemu evropskemu prvaku pokazal dobro predstavo, tako kot celotno moštvo Ludogorca, toda Bolgari so vseeno klonili proti Madridčanom (1:2).

Na stadionu Vasila Levskega v Sofiji je bolgarski prvak Ludogorec zelo namučil madridski Real, v napadu domače ekipe je celotno srečanje odigral Roman Bezjak. Slednji sicer ni sprožil strela v okvir gola Ikerja Casillasa, zato pa je prispeval nekaj lepih podaj, ob tem pa je dobro zapiral tudi prostor v obrambi.

Ob koncu prvega polčasa je zatresel mrežo Madridčanov, toda že prej se je oglasil sodnik, ki je na signalizacijo pomočnika upravičeno dosodil prepovedan položaj. Nekdanji napadalec Celja je bil za korak prehiter, v "offside zanko" ga je s prisebnim posredovanjem ujel Álvaro Arbeloa. V nadaljevanju akcije je Bezjak sicer sam stekel proti golu in preigral Casillasa (ki ni vedel, da je igra prekinjena) in potisnil žogo v prazno mrežo ter že začel proslavljati gol, ko ga je ohladil pogled na dvignjeno zastavico stranskega sodnika. 

Tudi v drugem polčasu je bil Bezjak udeležen v nevarno akcijo, ko je na desni strani kazenskega prostora našel rezervista Abela Aniceta, slednji je hitro padel ob Asierju Illarramendiju (ko bi lahko storil kaj več), vendar je bilo vse skupaj malce premalo za enajstmetrovko.

"Lahko bi iztržili remi"

"Seveda sem razočaran. Bili smo pogumni, brez strahu smo igrali proti evropskim prvakom. Proti Realu smo igrali kot enakovredna ekipa in zadovoljen sem z našo predstavo, čeprav bi lahko iztržili remi. Skupina bo težka do konca. Lahko bi se zgodilo, da se bomo z Baslom in Liverpoolom borili za drugo mesto," je po tekmi dejal trener Ludogorca Georgi Dermandžijev.

"Pokazali smo intenzivno igro in si ustvarili veliko priložnosti. Morali bi že prej doseči zadetek. Igrali smo v postavitvi 4-4-2 z Balom in Iscom na krilnih položajih in odrezali smo se dobro. Ludogorec je bil hiter in kvaliteten v protinapadih. Želel sem odpočiti igralce kot so Kroos, James in Benzema, ki so zelo obremenjeni, obenem pa sem želel motivirati mlajše igralce," je misli po zmagi v Bolgariji strnil trener Reala Carlo Ancelotti.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.