Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

Bi imeli čokoladni nakit?

Čokoladni nakit, set, 23,99 EUR
1/4
Mojačokolada.si
Le kdo se ji more upreti? Čokoladi namreč. Čudežno živilo dokazano vpliva na izboljšanje razpoloženja, saj spodbuja nastajanje serotonina, ki ga imenujemo tudi hormon sreče.

Čokolada je cenjena tudi zaradi svojega vpliva na naše zdravje; s svojimi polifenoli varuje srce, ožilje in možgane. Ker vsebuje veliko magnezija (sploh temna), lajša simptome predmenstrualnega sindroma, vsebuje pa kar dvakrat toliko fosforja kot ribe oziroma 0,62 grama na sto gramov, s čimer poskrbi za naš dober spomin.

Proti staranju kože

Čokolado najdemo v vseh mogočih oblikah, vedno bolj priljubljena pa je tudi v negovalni kozmetiki. “Čokolada upočasnjuje staranje kože, saj vsebuje antioksidante oziroma lovilce prostih radikalov, ki so eden izmed povzročiteljev staranja. Poleg tega zaradi vsebnosti maščobe in lipidov na koži naredi zaščitni sloj, nega oziroma masaža s čokolado pa zaradi svoje arome poskrbi za celotno sprostitev telesa in duha,” pravi Maja Bele iz Term Krka.

In še dobra novica za vse sladokusce – mit, da čokolada povzroča mozolje, ne drži. Vse znanstvene raziskave kažejo, da akne niso odvisne od uživanja določenih živil, temveč od hormonskega neravnovesja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.