Šport > Moto športi
13 ogledov

Bianchi bi zamenjal Räikkönena

Luca di Montezemolo Ferrari F1 EPA
''Jules Bianchi bi pri Ferrariju zamenjal Kimija Räikkönena,'' trdi nekdanji predsednik rdečih iz Maranella Luca di Montezemolo.

Formulo 1 je pretresla smrt 25-letnega Julesa Bianchija, ki se je usodno poškodoval na lanskoletni dirki za VN Japonske. Francoski dirkač je prva smrtna žrtev po Ayrtonu Senni, ki je umrl za posledicami nesreče na dirki za veliko nagrado.

Tragedija je sprožila nove polemike o varnosti v formuli 1, dirkaška srenja pa si je enotna, da je F1 izgubila nadarjenega voznika, ki je bil tik pred tem, da izpolni svoje življenjske sanje. ''Jules Bianchi je bil eden izmed nas, član Ferrarijeve družine in dirkač, ki smo ga izbrali za prihodnost, ko bi se končalo sodelovanje s Kimijem Räikkönenom,'' je za La Gazzetto delo Sport povedal nekdanji predsednik Luca di Montezemolo.

''Bil je fant prve klase, zadržan, vljuden, hiter, obetaven in navezan na Ferrari. Usoda nam ga je vzela in za seboj pustila veliko praznino. Sem v stiku z njegovo družino, ki je v zadnjih mesecih pokazala zvrhano mero poguma. Izgubili smo velikega človeka, ki se ga bodo vsi spominjali z naklonjenostjo,'' je dodal Italijan.

Ferrarijeve načrte za bodoče sodelovanje z Bianchijem je potrdil tudi nekdanji šef ekipe Stefano Domenicali. ''Jules je bil vedno v Maranellu. Vsak dan je prišel in gradil svoje sanje, da bi nekoč dirkal za Ferrari. Naš načrt je bil, da po Marussii odide k neki drugi ekipi, nato pa bi bil pripravljen na veliki korak. Tako smo načrtovali pred leti. Na žalost nam ga je iztrgala usoda,'' je dejal Domenicali.

di montezemolo stefano domenicali | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.