Šport
48 ogledov

Slavje Francozov, Slovenci 12.

Klemen Bauer biatlon Pokljuka EPA
Moški del biatlonske karavane je tekmovanja na Pokljuki zaključil s štafetno tekmo.

Biatlonci Francije so zmagovalci prve štafetne tekme v sezoni 2016/17. Na tekmi svetovnega pokala na Pokljuki so za 16 sekund premagali Ruse in za 21 sekund Nemce. Slovenija v postavi Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Rok Tršan je bila 12.

Slovenci so za zmagovalci zaostali 3:24 minute, bili po polovici - po nastopih Dovžana in Bauerja - celo na sedmem mestu, v tretji predaji pa je Mitja Drinovec tekmo prehitro začel in v drugem in tretjem 2,5 kilometrskem krogu zdrsnil po razpredelnici. Slovenija je sicer v cilj prišla na 13. mestu, vendar so nato diskvalificirali Švedsko, domači tekmovalci pa so pridobili eno mesto.

"Danes mi je uspel zelo, zelo dober nastop. Podobno kot na sprintu v petek sem imel dobre občutke. Tak načrt sem imel že včeraj, žal ga nisem izpolnil. Kot sem že rekel, stvari se lahko hitro spremenijo, praktično čez noč, in to se je zgodilo. Na srečo na pozitivno. Seveda sem zadovoljen," je bil prvi komentar Bauerja.

"Šlo je za velik kontrast med sprintom, zasledovanjem in današnjim nastopom. Želel bi si, da bi bil niz dobrih nastopov daljši. Priložnosti bo še dovolj, smo na začetku sezone. Tekme lahko ocenim s pozitivno oceno, vemo, da je breme domačega občinstva, javnosti. Mislim, da sem se tega dobro lotil in prestal," je še dodal Ihanec.

"Tribune so bile tri dni polne. Veliko več ljudi bi težko spravili sem. To daje tekmam poseben čar, gre za prvovrstni dogodek. Postavlja se bo bok Vitrancu, Planica je precej večja. Mislim, da je uspelo. Mogoče manjka kakšna pika na i naših nastopov, ampak jaz sem zadovoljen," je za konec pripomnil 30-letnik, ki je v petek na sprintu z 12. mestom poskrbel za najboljši slovenski dosežek dosedanje sezone.

Imajo še dovolj rezerve

S štafetnim nastopom, pa tudi s tremi tekmami moške ekipe na Pokljuki, je bil zadovoljen glavni trener slovenske reprezentance Tomaš Kos. "Prva tekmovalca sta bila odlična, na sedmem mestu že dolgo nismo bili. Preostala tekmovalca sta bila strelsko odlična, škoda, da se je Mitja Drinovec preveč zaletel. To je bila njegova prva tekma v tako izvrstni skupini. Malo je šel prehitro v prvem krogu in ga je pobralo. To je tekma, poizkusil je, ne moremo mu zameriti. Vsi štirje so naredili svoj maksimum," je današnjo tekmo ocenil češki strokovnjak, o pokljuških preizkušnjah pa je dodal: "Lahko rečemo, da smo zadovoljni. Imamo rezerve, vemo kje. V celoti pa lahko rečemo, da smo zadovoljni."

Francozi zanesljivi

Zadnji Francoz na pokljuški tekmi je bil Martin Fourcade, ki je na Rudnem polju v treh dneh trikrat stal na najvišji zmagovalni stopnički. Pred tem je zmagal na petkovem sprintu in sobotnem zasledovanju, kar sta bili njegovi prvi zmagi v Sloveniji. Poleg Fourcada so za Francijo nastopili še Jean Guillaume Beatrix, Quentin Fillon Maillet in Simon Desthieux.

Ključno razliko za galske peteline je začel ustvarjati Fillon Maillet, v tretji menjavi pa dokončno naredil Desthieux, ki je za Fourcada pritekel 20 sekund prednosti, te pa je najboljši biatlonec zadnjih sezon znal zadržati. "Zaradi tega danes nisem bolj samozavesten, imel sem samo dober dan. Zelo sem vesel zmage z ekipo," je povedal Fillon Maillet.

Štafeta, Pokljuka:

1. Francija 1:11:56,5 (0+7)
2. Rusija +15,7 (1+6)
3. Nemčija 21,5 (0+11)
4. Ukrajina 36,6 (0+6)
5. Češka 48,9 (0+6)
6. Avstrija 54,2 (1+6)
7. Italija 1:04,1 (0+9)
8. Švica 1:05,6 (0+10)
9. Norveška 1:27,0 (1+13)
10. Kanada 1:44,7 (1+7)
...
12. Slovenija 3:214,4 (0+5)
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.