Šport
103 ogledov

Pokljuka ostala brez svetovnega pokala

biatlon ženska štafeta Pokljuka EPA
Po majski koledarski konferenci Mednarodne smučarske zveze (Fis) v Portorožu je jasno, da bo Slovenija v prihodnji zimi gostila šest tekmovanj za svetovni pokal v zimskih športih.

S koledarja tekmovanj sta izpadla biatlonski svetovni pokal na Pokljuki (ta se bo po pričakovanjih in v skladu z načrti znova vrnil v sezoni 2018/19) ter svetovni pokal smučarjev v telemarku, ki je bil letos na Krvavcu.

Pod okriljem Smučarske zveze Slovenije oziroma domačih organizatorjev tekmovanj so na terminskem koledarju prihodnje zime prizorišča svetovnih pokalov v zimskih športih v Planici, Kranjski Gori, Mariboru, Ljubnem in na Rogli.

Prvi Maribor, zadnja Planica

Prva na sporedu svetovnih pokalov s slovenskim domicilom bo tradicionalna postaja v Mariboru, kjer se bodo alpske smučarke merile v slalomu in veleslalomu za Zlato lisico 6. in 7. januarja 2018.

Nato bo sledila Planica s svetovnim pokalom v teku na smučeh 20. in 21. januarja. Isti konec tedna, torej 20. in 21. januarja, bo na Rogli svetovni pokal v deskanju na snegu v alpskih paralelnih disciplinah. 

Zadnji vikend v januarju, 27. in 28., pa je rezerviran za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske na skakalnici v Ljubnem. Pokal Vitranc v Kranjski Gori bo prihodnje leto 3. in 4. marca, ko se bodo alpski smučarji udarili za zadnje slalomske in veleslalomske točke pred alpskim finalom sezone v Aareju.

Letalnica v Planici bo, kot veleva tradicija, zadnja postaja v smučarskih skokih v sezoni, ko se bodo najboljši pomerili na dveh posamičnih in eni ekipni preizkušnji v poletih na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih od 22. do 25. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.