Šport
55 ogledov

Francoza v svoji ligi, Slovenca v ozadju

Martin Fourcade Marie Dorin-Habert EPA
Francoska naveza Martin Fourcade/Marie Dorin-Habert je zmagovalka biatlonske tekme štafet mešanih parov. Slovenska kombinacija Teja Gregorin/Klemen Bauer je zaostala že pri prvi predaji in nato do konca ostala v ozadju.

Tekma štafet mešanih parov je od lani nova disciplina v svetovnem pokalu. Dekleta morajo preteči 6 kilometrov in opraviti dva strelska postanka, fantje pa prav tako, a tečejo dva kroga v skupni dolžini 7,5 kilometrov. Disciplina sicer ni na programu svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger.

Francija tokrat ni imela konkurence, saj je prijavila svoja najboljša tekmovalca, medtem ko so ostale države, kot sta Norveška ali Rusija, varčevale glavne adute za drugo današnjo tekmo, mešano štafeto, ki je na sporedu ob 22. uri po slovenskem času. Tekmovalci lahko namreč nastopijo le na eni tekmi dnevno.

Fourcade in Dorin-Habertova sta drugouvrščeno Avstrijo premagala za 45 sekund, Norveška na tretjem mestu pa je zaostala še deset sekund več. Slovenija je zasedla 18. mesto med 23 pari z več kot tremi minutami in pol zaostanka za najhitrejšima. Na strelišču sta imela Gregorinova in Bauer enajst ponovitev in tri kazenske kroge.

Karavana svetovnega pokala se bo iz Canmora preselila v ameriško zvezno državo Maine oziroma v Presque Isle tik ob kanadski meji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.