Šport
14 ogledov

Nemke slavile na slovesu od Pokljuke

biatlon ženska štafeta Pokljuka EPA
Konec tedna na Pokljuki se je zaključil z žensko štafetno preizkušnjo.

Uvodno žensko štafetno biatlonsko tekmo sezone, ki jo je gostila Pokljuka, so dobile Nemke Vanessa Hinz, Franziska Hildebrandt, Maren Hammerschmidt in trojna zmagovalka na Rudnem polju Laura Dahlmeier. Za 10 sekund so zaostale Francozinje in 37 varovanke slovenskega trenerja Uroša Velepca Ukrajinke.

Slovenska štafeta je na poslovilni tekmi Andreje Mali s krogom zaostanka zasedla 18. mesto. Teja Gregorin, ta je prvo predajo zaključila celo kot druga, Anja Eržen in Urška Poje pa so ob slovesu Malijeve danes nastopale tudi s posebnim napisom na licih - Good bye Malči.

Dva obraza Slovenk

Slovenska štafeta je na tekmi pokazala dva obraza. Bržkone najboljšo predstavo v sezoni je pokazala Gregorinova, ki je v prvi predaji predala vsega sedem desetink sekunde za Čehinjo Evo Puškarčikovo, bržkone pa bi jo tudi prehitela, če 36-letne Ihanke na zadnjem večjem spustu ne bi ovirala tehnično precej šibkejša Rusinja Olgo Podčufarova, ki je Gregorinovi onemogočila odločilni napad.

"Končno nastop, ki sem si ga želela od prvega dne naprej. Vesela sem kljub temu, da mi je uspelo šele zadnji dan. Občutki se vračajo, včeraj je bilo bolje, danes še boljše. Manjka pikica na i. Verjamem, da bo prišla," je nasmejano v cilju razložila Gregorinova in svojo tekaško predstavo ocenila za vrhunsko. "Mislila sem, da ne morem več hitro teči, a očitno lahko. To me veseli. Strelsko sem v preteklosti že dokazala, da spadam med boljše in ne vem, kaj se je letos dogajalo."

"Prva predaja je zmeraj težka, ker vse startamo skupaj. Pritisk je velik. Nihče noče narediti prevelikega zaostanka. Danes sem uživala," je o čaru štafete dejala bronasta iz Sočija 2014 in o vseh nastopih na Pokljuki ocenila:" Nisem zadovoljna. Bilo je preveč zgrešenih strelov stoje, kar me je odneslo od boljših rezultatov. A sem optimist. Važno je, da se stvari obračajo na bolje."

Kasneje je slovenska ekipa nazadovala. Erženova je prvo streljanje opravila dobro in bila na četrtem mestu, ko pa je morala po stoječem streljanju v kazenski krog, je predala mladi Urški Poje kot deveta, ta pa je nato izgubila še pet mest. Malijeva je tekmo končala po stoječem strelskem nastopu.

Junakinja Dahlmeierjeva

Junakinja Pokljuke pa je postala 23-letna Nemka Laura Dahlmeier, ki je tako kot Francoz Martin Fourcade kar trikrat stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

V zelo napetem finišu je Nemčiji priborila zmago v zadnjem dvokilometrskem krogu, kjer se je v končnici brez težav otresla Francozinje Marie Dorin Habert, s katero sta skupaj zapustili strelišče. Dolgo so bile v boju za zmago tudi Ukrajinke, ki so imele nepričakovano veliko podporo na tribunah.

Štafeta, Pokljuka:

1. Nemčija 1:11,31,1  (0+9)
2. Francija +10,1 (0+3)
3. Ukrajina 37,7 (0+3)
4. Češka 56,3 (2+9)
5. Norveška 2:01,6 (2+15)
6. Rusija 2:08,6 (0+8)
7. Poljska 2:19,4 (0+6)
8. Švedska 2:19,7 (0+6)
9. Belorusija 2:24,7 (0+5)
10. Švica 3:18,3 (1+10)
...
18. Slovenija krog zaostanka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.