Šport
16 ogledov

Biatlonci in tekači v Sočiju z najboljšo gondolo

Soči Krasnaja Poljana gondola start proga EPA
V Sočiju bodo za potrebe prihajajočih olimpijskih iger lahko računali na največjo in najhitrejšo smučarsko gondolo na treh jeklenicah.

S 5,4 kilometra dolžine in hitrostjo 8,5 metra na sekundo bo v Sočiju med zimskimi olimpijskimi igrami delovala največja in najhitrejša smučarska gondola na treh jeklenicah. V smučarsko-rekreativnem območju Laura bo med igrami namenjena transportu biatloncev in smučarskih tekačev iz olimpijske vasi na tekmovališča in nazaj, poroča avstrijska agencija Apa.

Rekordno žičnico je izdelal avstrijski Dopllemayr, ki bo na širše področje Sočija postavil kar 35 različnih žičnic. Del naprav je obratoval že poleti in ruski upravljavci naprav so se pohvalili, da so ob koncih tedna poleti z njimi že prepeljali do 5.000 turistov na dan.

Kot pravijo pri Dopplmayrju je šlo tokrat v celoti a izredno zahteven in obsežen projekt. Ena od žičnica na Krasnaji Poljani, kjer bodo tekmovali alpski smučarji, je primerna tudi za transport osebnih vozil. Na splošno je avstrijsko gospodarstvo zelo zadovoljen z izkupičkom v Sočiju, saj so tam prejeli za 1,2 milijarde naročil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.