Svet
20 ogledov

Bičani zaradi mašnega vina

Hasan Rohani Reuters
Štiri moške sodišče v Iranu obsodilo na 80 udarcev z bičem zaradi pitja alkohola med mašo. Krivi tudi posedovanja satelitske antene.

Sodišče v Iranu je obsodilo štiri kristjane na 80 udarcev z bičem zaradi pitja mašnega vina, poroča The Independent. Behzad Taalipasand, Mehdi Reza Omidi, Mehdi Dadkakh in Amir Hatemi so bili aretirani pred lanskim božičem in obsojeni letošnjega oktobra.

Kljub obljubi predsednika Hasana Rohanija o zmernosti je takšno preganjanje običajno, piše Ahmed Shaheed, posebni poročevalec Združenih narodov za človekove pravice v Iranu. "Julija 2013 je bilo v priporu vsaj 20 kristjanov. Od leta 2013 je bilo aretiranih več kot 300 kristjanov, na desetine jih je bilo obsojenih zaradi ogrožanja nacionalne varnosti, povezanega s cerkvenimi dejavnostmi, kot so organiziranje molitvenih skupin, spreobrnjenja in obiskovanja krščanskih seminarjev v tujini," piše Shaheed.

"Zahod ni mednarodni standard"

Iranska vlada je poročilo kritizirala: "Doktor Shaheed se ni dovolj posvečal iranskemu pravnemu sistemu in islamski kulturi ter meni, da je vse, kar vidi na Zahodu, mednarodni standard za ves svet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.