Avto
72 ogledov

Ljubljančani vse bolj "fit"

bicikelj Žurnal24 main
Sistem izposoje koles Bicikelj je med uporabniki priljubljen tudi pozimi. Tako v zadnjih treh letih januarja beležijo preko 30 tisoč izposoj mesečno, februarja pa 22 tisoč.

Delež poti, opravljenih s kolesom, je od leta 2009, ko so beležili 10 odstotkov, zrasel na skoraj 13 odstotkov. K temu je poleg infrastrukturnih izboljšav prispeval tudi sistem izposoje koles Bicikelj, ki trenutno po Ljubljani vključuje 36 postaj in 360 koles in s katerim je bilo v treh letih in pol od vzpostavitve opravljenih kar okoli 2.300.000 voženj, so nam pojasnili na Mestni občini Ljubljana (MOL).

Oktobra lani skoraj 100.000 izposoj

Bicikelj | Avtor: MOL MOL
V zimskem času obratujejo vsa postajališča, je pa v obroku manj koles. Kolesa so skozi vse leto enaka in niso posebej prilagojena vožnji v zimskih razmerah.

Izposoja koles pozimi je od začetka projekta leta 2011 približno enaka. Januar in februar sta pričakovano najslabša meseca za izposojo. Največ izposoj so lani beležili oktobra, ko so našteli 93.916 izposoj kolesa, kar je največja zabeležena številka sploh.

Lani je bil zabeležen absolutni rekord izposoje koles. Zabeležili so 746.988 izposoj, kar je 108.691 več izposoj kot leta 2013.

Letos se obeta nekaj novosti. V sklopu urejanja P+R Dolgi most ter P+R Barje bodo letos urejena nova postajališča za Bicikelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.