Magazin
51 ogledov

Big Brother: Spor bo pod drobnogled vzela policija

jasmin, erik Voyo
Bralec o sporu med Jasminom in Draganom obvestil policijo, saj meni, da je Jasmin kršil Kazenski zakonik Republike Slovenije.

"Glede na včerajšnje dogajanje v šovu BB sem prepričan, da je tekmovalec Jasmin Cerić evidentno kršil Kazenski zakonik RS z izrečenimi grožnjami o smrti in ostalih dejanjih. Po mojem razumevanju je to kaznivo dejanje pregonljivo po uradni dolžnosti. Najmanj, kar je za pričakovati, je obisk organov pregona in s tem posledično kazenska ovadba,“ je naš bralec napisal policiji.

Na Policijski upravi Ljubljana smo preverili, ali bodo njegove navedbe in zvočne posnetke spora preverili. "Lahko potrdimo, da je PU Ljubljana prejela omenjeno pisanje. Policisti bodo navedbe preverili in glede na ugotovitve tudi ustrezno ukrepali,“ so sporočili s Policije.

Po Kazenskem zakoniku se z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev kaznuje tistega, ki nekomu zato, da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti, ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo.

Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka proti dvema ali več osebam ali z grdim ravnanjem ali z orožjem, nevarnim orodjem, drugim sredstvom ali na tak način, da se lahko telo hudo poškoduje ali zdravje hudo okvari, pa se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Pregon za omenjena dejanja se začne na predlog.

Več o sporu lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 12
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 22:46 19.maj 2016.

    Aja, resno? Nekdo je poslal prijavo v povezavi z dogodkom, ki se je zgodil v resničnostnem show-u??? Seveda je bilo vse popolnoma pristno, brez režiserja in scenarija. No, ko bodo naslednjič v kriminalki nekoga ustrelili predlagam, da se takoj pošlje ...prikaži več prijava na Policijo. Kdo ve, mogoče so ga pa res ustrelili...

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 21:25 19.maj 2016.

    Kake sankcije neki,da ni njih gdo bi gledal tole dolgočasno sranje.Marko,Klemen,Admin ,Polona itd.same uspavalne tablete na dveh nogah.

  • Stripy11 19:30 19.maj 2016.

    Jest sem bil...pa kwa pol ?A se te moram bat ????