Šport > Košarka
49 ogledov

Biki kot v Jordanovih časih

dwayne wade Profimedias
Košarkarji Chicago Bulls ostajajo med neporaženimi moštvi po uvodnih treh tekmah elitnega severnoameriškega profesionalnega klubskega prvenstva.

Biki so na večer noči čarovnic v ligi NBA s kar 30 točkami razlike, 118:88, v gosteh ponižali Brookly Nets. Chicago je imel zadnjič tako dober začetek, 3-0, pred 20 leti, v sezoni 1996/97.

Moštvo Bulls je tako na najlepši možni način utišalo kritike, teh niti ni bilo tako malo, ki so dvomili o učinkovitosti pod obročema po odhodu zvezdnika Derricka Rosa k NY Knicks in prihodu Dwyana Wada, nekdanjega soigralca Gorana Dragića v Miamiju, kot zamenjave za Rosa.

Košarkarski kolektiv iz vetrovnega mesta je dosegel 50,6 odstotni met iz igre (45-89), 40,7 odstotno so bili uspešni v metu za tri točke (11-27) ter so imeli kar 94,4 odstotni prosti met (17-18). Kar sedem bikov je vpisalo vsaj deset točk ali več, največ, 22, jih je dosegel Jimmy Butler. Wade je na prvi tekmi v gosteh v majici bikov vpisal 12 točk.

Grenkobe poraza po odigranih prvih treh tekmah lige NBA še niso okusili tudi košarkarji Los Angeles Clippers in Atlanta Hawks.

Chris Paul je dosegel 18 od izkupička 24 točk v drugem polčasu za zmago Clippers na domačem parketu proti Phoenix Suns s 116:98. Blake Griffin je zbral 21 točk, 11 skokov in pet podaj za Clippers. Arizonska sonca s četrtim porazom ostajajo pri ničli.

Ekipa Hawks pa je doma v Atlanti za niz v zmagah 3-0 s 106:95 premagala Sacramento Kings. Paul Millsap (13 točk, 14 skokov) in Dwight Howard (18 točk, 11 skokov) sta oba tekmo končala s tako imenovanim dvojnim dvojčkom za zmago Atlante, ki je sicer visoko vodila, a je v tretji četrtini in na začetku četrte Sacramentu dovolila, da je prišel do vodstva.

Na četrti tekmi večera so košarkarji Toronto Raptors na domačem parketu s 105:102 premagali Denver Nuggets. V ospredju pri zmagovalcih sta bila DeMar DeRozan s 33 točkami in Kyle Lowry, ki se je ustavil pri 29 točkah. DeRozan je z izjemno formo vstopil v novo sezono, saj se je v zgodovino kanadske franšize vpisal kot prvi igralec, ki je na vsaki od začetnih treh tekem sezone vpisal 30 točk ali več. V ligi NBA pa ima trenutno tako dober izkupiček na prvih treh obračunih le zvezdnik Oklahoma City Thunder Russell Westbrook. Toronto ima sicer dve zmagi in poraz.

Liga NBA, izidi:

Toronto Raptors - Denver Nuggets 105:102
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 88:118
Atlanta Hawks - Sacramento Kings 106:95
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 116:98

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.