Vizita za živali > Festival
216 ogledov

Bil je na poti v klavnico

Sim Konjeniški klub Gibanje
"Njegov izgled in karakter spominjata na divjega konja. V začetku je to tudi bil, ljudje so se ga bali in niso želeli delati z njim," opisuje Karin Dobnikar iz Konjeniškega kluba Gibanje.

Na začetku je bil Sim po opisu Karin nevaren, saj ga je bilo strah: "Konjevo slabo vedenje namreč nikoli ne izvira iz zlobe, temveč iz strahu in morebitnih slabih izkušenj z ljudmi."

Sim | Avtor: Konjeniški klub Gibanje Konjeniški klub Gibanje
Tako so ga že skoraj na poti v klavnico rešile punce iz Konjeniškega kluba Gibanje, z njim pa je začela intenzivno delati zdajšnja lastnica Tina. "S potrpljenjem, delom in časom se je Sim umiril in začel sodelovati. Danes s Tino tekmujeta v dresurnem jahanju na nivoju LM, dosegla sta že kar nekaj prvih in drugih mest na tekmovanjih, poleg tega tudi preskakujeta ovire," opisuje Karin.

Največji dogodek za ljubitelje živali pri nas

Sim, ostali konji in člani Konjeniškega kluba gibanje pa nas bodo razveselili tudi na največjem dogodku za ljubitelje živali pri nas – Na Festivalu za ljubitelje živali, ki bo 11. junija v Češminovem parku v Domžalah. Vstop na dogodek bo prost, v primeru slabega vremena bomo dogodek prestavili na 18. junij.

Konje s Konjeniškega kliba Gibanje boste lahko božali, jahali, predstavili pa nam bodo tudi dresurno jahanje. Na Festivalu boste med drugim videli eksotične živalice društva BIOEXO, ptice, kunce, ovce, številne pse, mucke, dihurčke, činčile in še in še ...

Mlad, močan, temen Quinntus

Na Festivalu za ljubitelje živali boste spoznali še številne druge zanimive konje s Konjeniškega kluba Gibanje. Med njimi tudi mladega, zelo lepega, temnega Quinntusa. "Njegova starša sta Quinnus II in Stella (Alibi), oba sta bila zelo uspešna konja v preskakovanju ovir. Ima zelo dobro tehniko skoka in veliko moč, kar sta pomembna dejavnika v konjeniškem športu," opisuje Karin. Dosegel je že kar nekaj prvih mest in ostalih lepih rezultatov, je zelo perspektiven mlad konj, kaže pa veliko potenciala tudi za višje parkurje.

Quinntus | Avtor: Konjeniški klub Gibanje Konjeniški klub Gibanje

 

Cornetto | Avtor: Konjeniški klub Gibanje Konjeniški klub Gibanje
Cornetto je njihov najuspešnejši konj, ki pa šteje že 22 let in uživa na njihovih pašnikih v zasluženi upokojitvi. Njegova starša sta Cordalme in Geppard, ki sta oba zelo dobra konja v preskakovanju ovir. "Cornetto je v svoji karieri nanizal kar nekaj velikih dosežkov, med drugim je bil pokalni zmagovalec Slovenije med člani, zelo uspešno je zastopal Slovenijo na evropskem prvenstvu v Franciji, bil pa je tudi drugi na balkanskem prvenstvu v preskakovanju ovir," našteva Karin. Znan je po tem, da bi za svojega lastnika naredil vse, ima ogromno srce in veselje do preskakovanja zaprek. "V svojih mlajših letih je bil tudi izjemno živahen, zato je njegova lastnica Živa neštetokrat padla z njega, vseeno pa sta se skupaj borila naprej in postala zelo znan tekmovalni par," dodaja.

Naxus pa je "blondinka", najbolj priden in stabilen konj v hlevu. "Čeprav je še dokaj mlada, jo imamo za učenje jahanja otrok in hipoterapijo, delo z otroci s posebnimi potrebami. Naše otroke uči dresure, gimnastike na konju, preskakovanja ovir, najbolj zanesljiva pa je tudi na terenskem jahanju," jo opisuje Karin.  Zaradi svoje baročne postave je zelo udobna za dolge terene brez sedla, otroci pa na njej z lahkoto izvajajo različne gimnastične vaje. Ko pade dovolj snega, vanjo vprežejo tudi sani in se podajo na sankanje po zasneženi Depali vasi.

Naxus | Avtor: Konjeniški klub Gibanje Konjeniški klub Gibanje

 

anja.scuka@zurnal24.si