• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Junak slovenije

1 komentar

"Bil je v takem šoku, da ni slišal ničesar"

Na Prulah ob Špici je osebni avtomobil zletel v Ljubljanico. Nemočnemu vozniku, ki je ostal ujet v avtomobilu, sta na pomoč prihitela Ciril Tekavčič in Peter Rojc. Na kraju nesreče sta se znašla čisto po naključju.

Lucija Cestnik / Ljubljana

/ Osveženo:

 
"S sodelavcem sva se ravno vračala z malice, ko sva videla, da je avto zapeljal v Ljubljanico. Pogledal sem, kam ga bo odneslo, Ciril pa je poklical 112. Nato je tekel ob Ljubljanici poleg avta, jaz pa sem ga čakal ob splavu. Ko ga je prineslo do splava, sem ga poskušal zadržati, Ciril pa je vozniku podal roko in ga potegnil ven," za Žurnal24 pravi Peter Rojc, ki je zaposlen na Inšpektoratu RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

"Bil je v takem šoku, da ni slišal ničesar"

Moški, ki je zapeljal v Ljubljanico, naj bi snemal reklamo. Zakaj se je znašel v vodi, ne ve nihče. Neuradno naj bi želel avto le prestaviti, saj je zunaj pustil fotoaparat in preostalo opremo. "Ampak zakaj si je pripel varnostni pas?" se sprašujeta naša sogovornika, ki sta moškega večkrat opozorila, naj si ga odpne, a se na njune besede ni odzval. "Videla sva, da ima odprte šipe, avto pa je bil v vodi. Zavpila sva mu, naj si odpne varnostni pas, a je bil očitno v takem šoku, da sploh ni slišal. Nepremično je sedel v avtu, ki ga je močan tok nesel po Ljubljanici," pojasnjuje Ciril Tekavčič, vodja ljubljanske izpostave Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

"Moškega bi lahko ubila"

  •  

    Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na dezurni@zurnal24.si, ali pa pošljete prek obrazca, ki ga najdete tukaj.

Ciril in Peter menita, da je imel moški veliko srečo. Na dan nesreče je bil namreč tok Ljubljanice zelo močan. "Lahko bi ga odneslo naprej, vprašanje pa je tudi, kaj bi se zgodilo, če bi midva morala skočiti v Ljubljanico," razlaga Ciril. Enako meni Peter. "Vprašanje je, kako bi se vse skupaj končalo, če bi skočila v vodo. Moškega bi lahko ubila. Ko bi prišla do avta, bi se ga verjetno oprijela, in ker je imel odprte šipe, bi voda vdrla vanj. Vse skupaj bi se slabo končalo. Imel je srečo," dodaja Ciril.

"Vsi so se odzvali zelo hitro"

Bil je v takem šoku, da ni slišal ničesar.

Ciril Tekavčič
Ciril in Peter pravita, da bi se še enkrat odzvala enako, če bi se znašla v takšni ali podobni situaciji. "V tistem trenutku nisva razmišljala ničesar. Takoj sva poklicala 112. Reševalci, gasilci in policisti so se na najin klic odzvali zelo hitro. Na kraju nesreče so bili v petih minutah. Zahvaliti in pohvaliti moram center za obveščanje, policiste, gasilce in reševalce, saj so tudi oni pripomogli k temu, da se je vse skupaj srečno končalo."

Ko sta moškega rešila, sta delo prepustila reševalcem in gasilcem ter odšla. Moški, ki sta ga rešila, se jima do danes še ni zahvalil, je pa, kot sta slišala, o tem govoril na ladjici.

Jaz poročam

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima