Šport
62 ogledov

"Bil sem dekle v telesu moškega"

Bruce Jenner EPA
Nekdanji olimpijski zmagovalec v atletskem deseteroboju Bruce Jenner, ki je tudi očim ameriške zvezdnice resničnostnih oddaj Kim Kardashian, je v televizijskem intervjuju za ABC pojasnil, da je ženska.

Petinšestdesetletni dobitnik zlate medalje z OI v Montrealu leta 1976 je priznal, da je imel težave s spolno identiteto že od otroštva.

Namigovanja, da naj bi igralec, navdušenec nad dirkalnimi avtomobili in nekdanji olimpijec ter svetovni rekorder opravil spremembo spola, so se vlekla nekaj mesecev, ko so ga ujeli z dolgimi lasmi in modrcem pod majico. "Vedno sem imel težave s spolno identiteto. Tako sem obtičal, in to sovražim reči, kot dekle v telesu moškega... Nisem homoseksualec, vedno sem bil heteroseksualen, živel z ženskami in vzgajal otroke," je dejal Jenner, ki ga je voditeljica Diane Sawyer sicer ves čas označevala z moškimi zaimki.

Bruce Jenner je bil trikrat poročen, nazadnje s Kris Jenner med letoma 1991 in letos. V zadnjem zakonu je bil očim Kourtney, Kim, Khloe in Roba Kardashiana, udeležencev resničnostnih oddaj, v njem je dobil še dva svoja otoka, pred tem pa imel iz prejšnjih zakonov še po dva. V pogovoru je priznal, da je že konec osemdesetih let začel s hormonskimi terapijami za spremembo spola, vendar jih je končal, ko je spoznal Kris, s katero se je nato poročil.

"Poslavljam se od percepcije ljudi o tem, kdo sem. Ne poslavljam pa se od sebe, ker sem kot človek to, kar sem bil," je dejal Jenner. Njegova 89-letna mati je o njegovem razkritju dejala, da je tako ponosna nanj, kot je bila leta 1976, ko je osvojil zlato olimpijsko medaljo in tedaj postavil tudi svetovni deseterobojski rekord. Podobno so se odzvali njegova zadnja žena in otroci na čelu s Kim Kardashian.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.