Šport > Moto športi
54 ogledov

Bild: Schumacher staknil vnetje pljuč

michael schumacher bolnišnica grenoble Reuters
Po poročanju nemškega časnika naj bi Michael Schumacher staknil vnetje pljuč, ki lahko ogrozi njegovo življenje.


Nemški Bild, ki vseskozi pozorno spremlja dogajanje okrog Michaela Schumacherja, zatrjuje, da je bivši dirkač v grenobelski bolnišnici staknil vnetje pljuč. Časnik dodaja, da naj bi ga zdravili z močnimi antibiotiki, da posledice vnetja še niso znane, ne navaja pa, ali se je proces bujenja iz umetne kome zato zaustavil.

Pred dobrima dvema tednoma so Schumija zdravniki namreč začeli buditi, potem ko je izgubil zavest ob smučarski nesreči konec decembra.

Takrat so Nemcu znižali količino prejetih sedativov, začeli so se poskusi odpiranja oči in ust, kar je takrat (z zamikom) potrdila tudi njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm.

Kehmova spet kratka

Tudi tokrat je Kehmova nemškim novinarjem na kratko odgovorila na vprašanje o domnevnem vnetju pljuč: "Špekulacij ne komentiramo!" Kehmova je tudi po navedbah francoskega L'Equipa (pred dvema tednoma) sprva zanikala poskuse bujenja, a je dan pozneje priznala, da novice ni želela potrditi zaradi dogovora s Schumacherjevo družino.

"Lahko pride do odpovedi organov"

"Vnetje pljuč je tudi v običajnih situacijah nevarno in resno obolenje, ker telo takrat prejema manj kisika in je splošno oslabelo. Pri pacientih v intenzivni negi je imunski sistem v slabšem stanju, tako da to lahko privede tudi do odpovedi organov in posledično smrti," je o nevarnosti za Michaelovo življenje ob zadnjem zapletu za Bild povedal profesor Heinzpeter Moecke, vodja oddelka za urgentno medicino na hamburški kliniki Asklepios.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.