Magazin > Odnosi in prosti čas
1288 ogledov

Bili smo na branju duše

Vesna Kravcar
1/2
Osebni arhiv
Ste dovolj pogumni za zmenek s svojo dušo?

Po tem, ko sta mi dve prijateljici opisali svojo izkušnjo z branjem duše (v nadaljevanju reading duše, op avt.), ki ga izvaja Vesna Kravcar, sem se odločila, da ga tudi sama preizkusim.
Poudarim naj, da me duhovnost zanima, nisem pa obsedena z mističnim, nikoli še nisem bila pri vedeževalki ali astrologinji.

Kako poteka reading na daljavo?

Pretekli teden sem se tako udeležila readinga na daljavo. Vesna je vsem udeležencem pred tem poslala navodila in meditacijo za sprostitev. Prejeli smo tudi razlago procesa. Kravcarjeva nam je razložila, da sporočila predaja po naključnem vrstnem redu. Preden se odpravi v duhovni center, kjer izvaja branja, na listke namreč napiše števila, kdaj je kdo na vrsti za branje, določi žreb.

Imena udeležencev je, še preden je odšla od doma, prav tako napisala na listke, ki jim je nato nekdo drug v Vesnini odsotnosti določil število. Kravcarjeva tako do prihoda domov ne ve, komu je bilo neko sporočilo namenjeno.

Še pred readingom smo morali na listek napisati vprašanje, ki ji ga nismo poslali. Na koncu branja je tako vsak poleg sporočila duše prejel še odgovor na svoje vprašanje.

Kaj sem od readinga pričakovala? Nič. Kaj sem prejela? Veliko, predvsem pa zelo natančen odgovor na svoje vprašanje in potrditev svojih občutkov. Duhovna učiteljica je opisala moje misli, hrepenenja in strahove. Vem, da so bile njene besede namenjene meni, saj je povzemala vprašanja, ki jih že leta postavljam sama sebi, in mi ponudila  odgovore in navodila, ki jim bom vsekakor poskušala slediti.

Intervju z Vesno Kravcar

Kaj je duša? 
Zame je duša izraz božanskega, neopisljiva, a vendar prisotna v vsakem od nas. Je izven dosega razumskih predstav, zato jo zaznavamo preko občutkov, umetnosti, zunaj čutnih zaznav …

Kaj je intuitivni reading in kaj z njim pridobi posameznik?
Intuitivni reading je predaja sporočil duše osebi, ki se za to zavestno odloči. Imam sposobnost "slišati" in "razbrati" sporočila duše, ki so v včasih simboličnem, a razumljivem jeziku posredovana ljudem, ki so velikokrat presenečeni nad točnimi opisi njihovih izkušenj, dogajanj in občutkov.

Kako ste prišli na idejo, da se začnete ukvarjati z readingi?
Ne gre za idejo. Bilo je določeno, da je to moja naloga na Zemlji. Leta 2010 smo bili v Izraelu, kjer sem vodila duhovno potovanje in zadnji dan smo imeli srečanje, pogovor o vtisih potovanja. Sredi pogovora sem prejela intuitivno sporočilo, naj si pokrijem glavo z ruto, se obrnem s hrbtom proti ljudem in jim predam sporočila duše. Seveda sem zavestno preslišala to sporočilo, saj mi je bilo nepojmljivo razlagati ljudem, da slišim glas, ki mi govori, kaj naj naredim, in da je to, kar naj bi naredila, "čudno". Seveda se je sporočilo ponovilo še enkrat, tretjič pa sem spontano spregovorila skupini in naredila to, kar je bilo naročeno. Iz mene so vrele besede, ki si jih nisem zapomnila. Zgodbe so se same sestavljale. Ljudje so sedli na stol, mi dali znak in začela sem govoriti. Nisem vedela, kdaj je kdo na stolu, zato je bilo presenečenje na koncu res močno. Takrat sem prejela blagoslov in novo nalogo.

Kako poteka reading v živo?
Navzočim najprej predstavim celotno izkušnjo, dogajanje, potem se obrnem stran in do konca vseh readingov sem s hrbtom obrnjena proti skupini. Nekje je stol, kamor se usedejo, mi dajo znak, da so pripravljeni (potrkajo na stol) in jaz izberem naključno številko ter začnem prevajati sporočilo. Še prej vklopim diktafon. Ko končam, listič s številko predam osebi, ki je bila na stolu, a je še vedno ne vidim. Na koncu se pogovorimo in takrat neizmerno uživam, saj doživljam njihove zgodbe, povezane z readingi.

Imate kakšne predpriprave? Se morate kako zaščititi?
Zaščite ne potrebujem, saj duše poskrbijo za izjemno energijo v prostoru.

Kakšni so odzivi ljudi na readingih v živo?
Prelepi. Od solzic sreče, ganjenosti, do presenečenja, saj včasih izustim stavek, ki ga človek prepozna. Nekateri pa zmajujejo z glavo, ker ne morejo verjeti, da je to mogoče. Najbolj pa sem hvaležna za prebujanje, ki se dogaja ob tem in po tem. Mnogi se odprejo svojim darovom, potencialom in zaživijo življenje, ki ga prej niso mogli, ker ni bilo dovolj poguma. Marsikdo začne po readingu sebe dojemati drugače.

Kako doživljate povezovanje z dušami? Jih slišite, vidite?

Vesna Kravcar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Duše govorijo slikovito. Vidim slike, cele filme, ki se odvijajo pred zaprtimi očmi. Slišim, toda drugače kot s fizičnimi čuti. Vse je subtilno in poteka na drugih ravneh. Težko razložim z besedami.

Zakaj se lahko vi tako enostavno povezujete z dušami, posamezniki pa se še z lastno težko?
S tem vprašanjem se ukvarjam tudi sama. Težko verjamemo, da nas "nekdo" lahko tako močno ljubi, kot nas v resnici ljubi duša, toda ta ljubezen je drugačna od pojmovanja ljubezni človeka. Preprosta je in hkrati najbolj kompleksna energija. Moja pot je bila prepletena z mnogimi izkušnjami, željo po raziskovanju, hrepenenju po zlitju z Bogom in mnogimi vprašanji. Nekega dne sem ugotovila, da prepoznam ta dušni nivo, da sem ljubljena, da nisem osamljena v tem svetu, saj je okoli nas veliko, res veliko energij, ki bi jih lahko prepoznavali vsi, a kaj, ko je strah pred neznanim tako globoko zasidran v ljudeh.

Ali se lahko povežete tudi z dušami skeptikov?
Z vsako dušo se lahko povežem, toda skeptik tega ne bo dovolil, zato ne pridejo do mene. Slišati Glas duše pomeni sprejeti odgovornost za slišano, skeptičnost pa je včasih ravno beg pred tem.

Kdaj ste se začeli ukvarjati z duhovnostjo? Bi lahko navedli kakšen konkreten primer, kako so vam energije pomagale?
Leta 1998 se je zgodil pomemben premik oziroma preboj v mojem življenju. Začutila sem klic svoje duše, močneje kot katerikoli klic v življenju, in mu sledila. Ni bilo lahko, na mnogih ravneh sem orala ledino, a danes bi šla še enkrat čez vse, da le doživljam to, kar doživljam. Energije me imajo rade, pomagajo mi na vsakem koraku. Ko si nekaj zaželim, ozavestim, sprejmem, se dogajajo čudeži.

Kako lahko posameznik izve, kaj je njegovo poslanstvo?
Obstaja ogromno načinov, kako priti do razjasnitve o poslanstvu, toda to se spreminja. Največje poslanstvo je biti to, kar si, in ko si to dovolimo, najdemo pot in ona najde nas. Preveč odgovorov iščemo na napačnih krajih. Vsak od nas je dragocen v svojem poslanstvu. Dovoliti si moramo sprejeti sebe in zaživeti v tistem, kar nas osrečuje. Ne vem, v kateri točki smo pozabili na izvorno srečo, saj jo iščemo ves čas.

Že od leta 2012 se govori o novih energijah in spreminjanju mišljenja ljudi. Ali to opažate?
Seveda. Vedno hitreje se spreminjajo tudi energije. Silijo nas, da se premaknemo, kar je nujno, sicer nas bo premaknilo vesolje. Lažje je, če veš, kakšno bo vreme, in se temu primerno oblečeš, a ne. Enako je z energijami. Če veš, zakaj se določene stvari dogajajo, jih lažje sprejmeš. Mnogo stvari, ki so jih doživljale prejšnje generacije, izginjajo, toda to se je dogajalo že prej in se bo še naprej, razlika je le v tem, da se nam dogaja veliko hitreje. Treba je biti buden, opazovati življenje, saj ponuja toliko odgovorov, nudi toliko sporočil ...

Izdelujete tudi energijske slike, nakit, rune … Kaj je pri vaših strankah najbolj popularno in kaj najpogosteje uporabljate vi?
Uporabljam vse, kar ustvarim. Všeč mi je ta drugačnost, izziv narediti nekaj edinstvenega ... Slike so na vsakem koraku, nakit obožujem od nekdaj in najlepše je, ko vidim, kako majhne stvari povezujejo ljudi. Rune so posebno poglavje v mojem življenju. Živijo z menoj.

Organizirate tudi duhovna potovanja v Egipt. Kakšna je vaš odnos do te države?
Uh, Egipt je moj dušni dom. Tam sem doživljala najlepše trenutke svojega življenja. Tam prepoznavam delčke sebe iz preteklosti, energija se spremeni že na letališču. Egipt je čaroben, če ga le zmoreš videti z duhovnimi očmi. Dežela je energijsko zelo, zelo pretočna, živa, toda največje svetinje so še vedno globoko pod peskom, ker nismo pripravljeni nanje. Skupinam, ki jih vodim tja, se dnevno dogajajo čudeži - od prepoznavanja duš, do presenečenj, ko se tempelj ali piramida dobesedno izpraznijo, ko izvajamo meditacije, ki pripomorejo k dvigu zavesti človeštva. Egipt je dom. Dom moje Duše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.