• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Tragedija združila dirkaški svet

0 komentarjev

Svetovni prvak F1 prispeval 15.000 funtov

Z dobrodelno akcijo, v katero so se vključili tudi dirkači formule 1, so za pomoč mlademu dirkaču Billyju Mongerju zbrali že več kot pol milijona funtov.

Ž. J. / London / STA

 

Prispevki za mladega dirkača naraščajo iz ure v uro. (Foto: Twitter)

V akcijo pomoči mlademu dirkaču Billyju Monger, 17-letnemu Britancu, ki so mu po hudi nesreči na dirki formule 4 v Donningtonu morali amputirati obe nogi, so se vključili tudi dirkači najvišjega avtomobilističnega razreda formule 1. Skupno so v sklad za njegovo okrevanje navijači in športniki prispevali že več kot 600.000 funtov.

Monger je bil udeležen v hudi nesreči, ko je s polno hitrostjo priletel v zadnji del dirkalnika, ki je obstal na stezi. Več kot 90 minut je bil ujet v razbitinah svojega dirkalnika, pozneje so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Nottinghamu, kjer pa so mu morali zaradi hudih poškodb amputirati obe nogi.

Navijači, njegova ekipa in prijatelji so po družabnih omrežjih sprožili akcijo zbiranja pomoči, med drugimi sta se odzvala tudi voznika formule 1 Jenson Button, nekdanji svetovni prvak (2009), ki bo konec maja prekinil dirkaški pokoj in za dirko v Monaku spet sedel za volan McLarna, ter mladi nizozemski up formule 1 Max Verstappen, ki sta darovala po 15.000 funtov.

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima