Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Bine Volčič noče bleferjev

bine volčič POP-TV-2
Bine Volčič bo še četrtič sodeloval v šovu Gostilna išče šefa. Pravi, da bo letošnja sezona najzanimivejša doslej.

Kaj vas je motiviralo, da še četritič sodelujete v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa?
Obetajo se spremembe in nova presenečenja, zaradi katerih bo letošnja Gostilna posebna in verjetno najzanimivejša doslej. Še vedno se mi zdi ta šov odlična in strokovna promocija gostinstva, za kar si ves čas prizadevam.

Pravite, da bo letošnja sezona drugačna. V čem se bo razlikovala od ostalih?
Vsega seveda še ne moremo razkriti, malce bomo 'preformatirali' koncept tekmovanja, zato da bo letošnji šov še bolj zanimiv. Dinamika v živi kuhinji pa bo tako ali tako poskrbela, da bo prihajajoča sezona polna zapletov in dobrih razpletov. S strani produkcije pa lahko povem, da želimo s šovom tako tekmovalcem kot tudi gledalcem dati čim več znanja in raznolikih strokovnih izkušenj.

Kakšnih jedi se lahko letos veselijo gostje? Bo kakšna rdeča nit?
Jedi letošnje Gostilne so še v pripravi, navdihe pa iščem v različnih svetovnih kuhinjah.

Kaj nam lahko poveste o novi lokaciji oziroma o novi gostilni?
Lokacija je nova, atraktivna in več kot primerna za Gostilno, kmalu pa boste izvedeli točno, kje to je.

Kakšnih kandidatov si želite za letošnjo sezono?
V bistvu nič drugačnih kot v prejšnjih sezonah – kandidatov, ki bodo s srcem in dušo v kuhariji, ki si želijo novih izzivov, izkušenj in mojega znanja. Ženskih kandidatk je ponavadi sicer manj, vendar to nikakor ne pomeni, da se ne morejo kosati z moškimi – tako v prvi kot tudi v drugi sezoni šova smo imeli finalistki …

Kakšnih jedi si želite videti na avdicijah?
Predvsem si od vsakega kuharja (pa to ne velja zgolj za kandidate za šovu) želim iskrenosti.Nnaj jedi odražajo tistega, ki jih je skuhal, naj nosijo njegove občutke, naj ga preko okusa jedi bolje spoznam kot osebnost.

Kakšnim značajem ne priporočate sodelovanja?
Mislim, da v šovu ne potrebujemo »bleferjev«, ambicije naj temeljijo na realnih pričakovanjih kandidatov. Predvsem pa naj bodo vsi željni učenja.

Videli smo že tri zmagovalce šova. Na koga ste najbolj ponosni? Kdo je po vašem mnenju najbolj izkoristil zmago?
Vsi zmagovalci so si zmago zaslužili, tako da ne morem izpostaviti le enega. Na vse sem tudi ponosen, saj ostajajo v gostinstvu in so povrhu še zelo uspešni. Nagrade so vložili v karierno napredovanje in to je res pohvalno. Voditi lastno gostilno ali restavracijo je zelo zahteven posel, pri katerem medijska prepoznavnost ne škodi.

Gostilna bo letos izgubila znan obraz. Lili Žagar bo zamenjal Boštjan Romih. Pravi, da je ženo na obletnico poroke pripeljal k vam. Kako se spominjate tega snidenja?
Boštjana res poznam že nekaj let, je velik ljubitelj kulinarike, z ženo rada zahajata na kulinarične večere in dobre restavracije, slišal pa sem, da tudi doma veliko in odlično kuhata. Sva zaenkrat bolj znanca, zaradi bodočega sodelovanja pa se bova sigurno še bolj spoprijateljila. 

Z ženo sedaj sodelujeta tudi poslovno. Kako ste zadovoljni z razvojem kulinaričnega ateljeja? Je povpraševanje veliko?
Z ženo Katarino sodelujeva odkar sva se vrnila iz Pariza v Slovenijo, to je že 6 let, v zadnjem času pa je projekt izobraževalnega kulinaričnega portala www.binevolcic.si tisti, ki naju še bolj povezuje. Preko videoreceptov na portalu učim osnovne in tudi naprednejše tehnike, kuharske in slaščičarske, tečajniki spoznajo nove teksture, kombinacije okusov, neobičajne načine priprave običajnih sestavin. Odziv uporabnikov je zelo dober, zato verjamem v tak način poučevanja na daljavo. Vsak si lahko prilagodi učenje svojim željam, potrebam in predvsem času, zato so spletni kuharski tečaji primerni za vsakogar.

Nekateri svarijo pred poslovnim sodelovanjem s partnerjem. Kakšne so vaše izkušnje?
Midva zelo dobro funkcionirava, poslovno se dopolnjujeva – moja domena je stroka, kulinarika, Katarina pa ima na skrbi vse v zvezi z logistiko, administracijo, kar pač paše k poslu. Drug drugemu stoodstotno zaupava, tako da, trkam na les, zaenkrat do sporov ne prihaja. Naj tako tudi ostane!

Po koncu lanske sezone ste mi zaupali, da se se na dan kar 16 ur ukvarjali z Gostilno in je zato trpelo družinsko življenje. Kako se boste s tem spopadali letos, glede na to, da vodite še kuharski atelje?
Projekt Gostilne je vselej prioriteta in ostale obveznosti se temu prilagodijo. Tudi družina v tem času malo potrpi, zato pa se bomo v decembru bolj posvetili drug drugemu. Za svoj portal bomo vse videorecepte pripravili vnaprej, tako da nihče ne bo vsebinsko prikrajšan, žena pa bo tako ali tako ves čas skrbela, da bodo stvari nemoteno potekale.

Vas je žena v preteklih sezonah kdaj okarala, da se preveč posvečate karieri?
Katarina me najbolje pozna in razume, da je kuhanje moja strast, brez katere ne bi bil več isti Bine, kot sem sedaj. Večkrat pravi, da raje vidi, da me doma ni zaradi službe, ki jo opravljam najraje na svetu, kot pa da bi bil ves čas doma zagrenjen zaradi »šihta«, ki mi ne ponuja profesionalnih izzivov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.