Vizita za živali > Novice
65 ogledov

Videli bomo kajmana Karlija

Kajman Bioexo
Na tokratnem Bioexo bomo lahko prvič videli tudi oodraslega kajmana očalarja Karlija.

Tokratna tema razstave, ki jo pripravlja Društvo za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo je raznolikolikost vrst. Zato bomo lahko prvič občudovali krokodila, ogromno različnih kuščarjev, žabic, paličnjakov, žuželk, videli bomo ježke, dihurčke, tudi main coone, velike papige …

Veliko pozornosti bo požel kajman Karli, ki so mu v društvu pripravili poseben velik prostor in bazenček. “To sicer ni žival za vsakega, saj je primeren le za izkušene terariste,” opozarjajo v društvu.

Do tri metre

“Vsak ki se odloci da bo imel tako žival v lasti, se mora zavedati, da je življenska doba zelo dolga in da lahko v dolžino zraste do tri metre,” opisujejo. Dodajajo, da potrebuje posebne pogoje, sicer lahko pride do številnih negativnih posledic. 

Karli je bil sicer že nekaj let nazaj gost razstave Bioexo: “V času postavljanja razstave smo se igrali z njim in določeli člani so se izzivali in pustili da jih grize. Tedaj je boleča, ampak zabavna izkusnja. Sedaj, ko je Karli źe skoraj odrasel, najverjetneje ne bomo dobili korenjaka za take norčije, saj bi sicer nekdo lahko ostal brez kakšnega kosa mesa.” Karli se sicer prehranjije z mesom, z manjšimi živalmi kot so miške. Takšni kajmani sicer stanejo 500 evrov in več, izkušei teraristi pa jih kupijo od preverjenih ljudi v tujini na kesotičnem sejmu.

21. Bioexo traja od petka do nedelje na Bioethiški fakulteti, na naslovu Večna pot 111 Ljubljana. 

Preberite še:

- Najobširnejši program do zdaj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.