Šport > Nogomet
26 ogledov

Parma z zadnjim strelom tekme zlomila srca Viol

Birsa Milan Sampdoria
1/51
EPA
Za drugo prvenstveno zmago AC Milana je bil najbolj zaslužen Valter Birsa, ki je v 46. minuti dosegel edini gol na tekmi proti Sampdorii (1:0). Napoli je z goloma Gorana Pandeva slavil pri Genoi (0:2). Torinski derbi odločil Paul Pogba (1:0).

Da bi njegovi varovanci na izgubljene točke v Milanu, ko jih je prvič v sezoni premagal Inter, odgovorili z jezo, si je zaželel Fiorentinin trener Vincenzo Montella, a njegova motivacijska tehnika na domači tekmi s Parmo dolgo ni delovala.

Kljub podjetnejši igri so vijoličasti, pri katerih je celo tekmo s klopi pospremil Josip Iličić, zaostali z zadnjim strelom polčasa, ki ga je z roba kazenskega prostora sprožil ravno nekdanji član Interja Wálter Gargano, žoga pa je po zaslugi odboja premagala Norberta Neta.

Parma – kraljica sodnikovega podaljška

Za nameček je zelenico poškodovan zapustil še prvi strelec domačih Giuseppe Rossi, ki pa je nato s tribune vseeno lahko pozdravil uspešen preobrat vijoličastih. Po podaji iz kota je z glavo najprej izenačil "krivec" za vodilni gol Gonzalo Rodríguez, dobrih deset minut kasneje pa se je v kazenskem prostoru izvrstno znašel Juan Vargas in v padcu zadel za 2:1.

Toda drame še ni bilo konec – v zadnji, drugi minuti sodnikovega podaljška, je po podaji s strani na golovi črti žogo v mrežo pospravil Massimo Gobbi. Nekdanji član "Viole" je šokiral gledalce na stadonu Artemio Franchi z zadnjim strelom na tekmi, ki je pomenil delitev točk. Fiorentina je tako prvič resneje zaostala za vodilnim kvartetom Serie A.

Inter nasedel v Trstu

Z dežjem namočeni drugi dom Cagliarija, stadion Nereo Rocco v Trstu, je kljub težkim pogojem za igro v prvem polčasu videl kar nekaj priložnosti, večino katerih so zastreljali "gostje". Pred številnimi navijači Interja iz bližnje okolice, ki so si lahko na eni redkih tekem od pogledali svoje črno-modre, je blestel predvsem Cagliarijev vratar Michael Agazzi, ki je vsaj štirikrat preprečil vodstvo Milančanov, Samir Handanović pa je moral biti na drugi strani na mestu po strelu Mauricia Pinille.

Gostujoči strateg Walter Mazzarri je v ogenj za drugi polčas poslal še Maura Icardija, toda bližje zadetku so bili Sardinci, potem ko je rezervist Agim Ibraimi po dobrih 20 minutah nadaljevanja z volejem po napaki Estebana Cambiassa meril na tribuno.

Nesojeni "Interist" ukradel zmago

Petnajst minut pred koncem tekme v pristanišču pa je Interju le uspelo povesti – Rodrigo Palacio je z lepo globinsko podajo našel Juta Nagatoma, slednji pa je po prodoru do črte gol avta podal točno na glavo rezervista Icardija, ki je žogo z manj kot metra le preusmeril v mrežo.

Inter je bil na poti k novi zmagi, s katero bi se še vedno nepremagan izenačil z vodilnima Napolijem in Juventusom, a je optimističen strel Raje Nainggolana, ki je bil celo poletje ena največjih želja trenerja Mazzarija, ob pomoči srečnega odboja po spolzki zelenici premagal nepremičnega Handanovića za končnih 1:1.

Inter je pritiskal do konca – miniatura Palacia se je v kazenskem prostoru končala s strelom prek vrat, povratnik Diego Milito pa v zadnjih sekundah ni uspel nevarneje poizkusiti po slabem izletu Agazzija.

Pogba Torino Juventus Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Biki zaman besneli ob zmagovitem golu Pogbaja

Andrea Pirlo je nedavni nezadovoljni odhod v slačilnico po menjavi trenerja Antonia Conteja plačal z mestom v prvi postavi, kjer ga je za derbi s Torinom nadomestil Paul Pogba.

Prav mladi francoski vezist je bil na koncu tisti, ki je še podaljšal 18-letno bolečino mestnim rivalom in s spornim zadetkom Juventusu prinesel pomembno zmago, s katero je stara dama ohranila pritisk nad vodilnim Napolijem in AS Romo. Rimljani lahko prvo mesto prevzamejo z večerno zmago nad Bologno.

Gol iz "ofsajda"

Belo-črni so imeli na malem olimpijskem stadionu v Torinu več od igre, a do pravih priložnosti prihajali le stežka. Mrežo domačih je v 55. minuti načel Pogba, ki je po strelu z glavo v prečko Carlosa Téveza pospravil žogo za hrbet vratarja. Domači so neuspešno protestirali zaradi prepovedanega položaja, v katerem se je ob strelu nahajal Argentinec.

"Derby della Mole", najstarejši derbi Serie A, ki je med kluboma industrijskih pionirjev in višjega sloja (Juventusom) in klubom delavcev ter priseljencev (Torinom) na sporedu vse od leta 1907, bi lahko v 84. minuti dokončno odločil rezervist Mirko Vučinić, a je njegov volej izvrstno ubranil Daniele Padelli. Belo-črni so vseeno brez večjih težav zdržali za zmago. 

Birsa junak zmage Milana

Slovenski reprezentant Valter Birsa je bil mož odločitve na dvoboju AC Milana in Sampdorie na San Siru. Šempetrčan je bil eden glavnih akterjev tekme že v prvem polčasu. Enkrat je s prostega strela meril malce previsoko, po njegovem predložku pa je dobro priložnost zamudil še Philippe Mexes.

Birsa Robinho Milan Sampdoria | Avtor: EPA EPA
Milan je sicer dominiral v prvih 45 minutah, a Kevin Constant, Sulley Muntari in Robinho niso bili dovolj natančni. Na drugi strani je Doria zapretila prek Andree Coste, ki je z glavo oplazil vratnico.

Že po 53 sekundah drugega dela pa je padel edini zadetek na srečanju. Robinho je podal do Birse, Slovenec je dobro nameril z okrog 20 metrov in premagal Angela Da Costo. Po vodstvu je izjemno priložnost zapravil še Robinho, v nadaljevanju bi dvakrat prednost lahko povišal še Alessandro Matri. Ob koncu tekme je priložnost za izenačenje zamudil Gianluca Sansone, za domače pa je zapretil še Mbaye Niang, a ostalo je pri minimalni zmagi Milana.

Pandev matiral Genoo, debi Lazarevića

Izgubila je tudi druga ekipa z obale Ligurskega zaliva, Genoa je doma klonila proti Napoliju, ki se je tako pobral po presenetljivem domačem remiju proti Sassuolu (1:1). Oba gola za Neapeljčane, ki so se vsaj začasno povzpeli na vrh lestvice Serie A, je dosegel Makedonec Goran Pandev in že v prvem polčasu zapečatil usodo domačih na stadionu Luigi Ferraris.

Omenjeni Sassuolo slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića je v nedeljo dolgo časa pri 0:0 držal Lazio, nato pa v drugem polčasu hitro dobil dva gola. Kurtić je nato iz kota podal lanskemu junaku milanskega derbija Ezequielu Schelottu za približanje, takoj po odhodu Belokranjca iz igre pa so črno-zeleni tudi izenačili in se veselili velike druge točke sezone (2:2).

Na gostovanju pri Catanii je v vrstah Chieva končno debitiral tudi mladi slovenski reprezentant Dejan Lazarević, ki je lahko nemudoma po prihodu v igro od blizu pospremil zadnji zadetek tekme na Siciliji, pod katerega se je podpisal Lucas Castro (2:0). Celo tekmo je v postavi "letečih osličkov" odigral reprezentančni kapetan Boštjan Cesar

Italijanska liga, 6. kolo:

Genoa : Napoli 0:2 (0:2)
Pandev (14, 25)

AC Milan : Sampdoria 1:0 (0:0)
Birsa (46)
Birsa (Milan) je igral do 66. minute.

Torino : Juventus 0:1 (0:0)
Pogba (55)

Atalanta : Udinese 2:0 (1:0)
Denis (45, 63)

Cagliari : Inter Milan 1:1 (0:0)
Nainggolan (83); Icardi (75)
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

Catania : Chievo Verona 2:0 (1:0)
Plašil (22), Castro (54)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je igral od 53. minute.

Hellas Verona : Livorno 2:1 (1:1)
Iturbe (40), Jorginho (74/11-m); Rinaudo (45)

Sassuolo : Lazio 2:2 (0:0)
Schelotto (56), Floro Flores (77); Dias (50), Candreva (54) 
Kurtić (Sassuolo) je igral do 75. minute.

AS Roma : Bologna 5:0 (3:0)
Florenzi (8), Gervinho (17, 62), Benatia (26), Ljajić (89)
Krhin (Bologna) je igral od 65. minute.

Fiorentina : Parma 2:2 (0:1)
Rodríguez (64), Vargas (78); Gargano (45), Gobbi (90)
Iličić (Fiorentina) je bil na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.