Šport > Nogomet
16 ogledov

Viole brez Iličića boljše od Birse in Co.

(AC Milan - Fiorentina)
1/17
Reuters
AC Milan je na San Siru gostil Fiorentino in izgubil z 0:2. Juventusom je z minimalno prednostjo premagal Parmo (1:0), nove tri točke pa so proti Catanii zabeležili tudi nogometaši Napolija (2:1).

Fiorentina se je z zmago na San Siru prebila na četrto mesto lestvice Serie A, potem ko je v Milanu z 2:0 ugnala AC Milan.

Rossoneri so zabeležili nov poraz v italijanskem prvenstvu, kar je še povečalo pritisk na trenerja Massimiliana Allegrija. Italijanski strateg je v letošnji sezoni Serie A zabeležil pet porazov na 11 tekmah in se že zdaj nahaja pred težko nalogo, če se bo z ekipo želel prebiti do mest, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Minilo je četrt ure tekme, preden je Cristian Zapata s strelom z glavo okroglo usnje poslal čez gol po izvedenem kotu Kakája. Brazilec je nekaj minut kasneje na robu kazenskega prostora zaposlil Muntarija, ta pa s šibkim strelom ni povzrožil preglavic gostujočemu čuvaju mreže. V  27. minuti tekme so domači povedli po prvem omembn vrednem poskusu. S prostega strela je sprožil Vargas, žoga pa se je odbila od Muntarija in premagala Gabriela, ki je krenil v napačno smer.

Do konca prvega polčasa ni bilo veliko izrazitih priložnosti, podobno dolgočasen pa je bil tudi uvod drugega dela. Za napeto ozračje je poskrbel Mario Balotelli, ki je zaradi prekrška nad Netom dobil rumeni karton. Nervoza med nogometaši AC Milana se je vse bolj stopnjevala, saj nikakor niso uspeli prebiti gostujoče obrambe, piko na i njihovi bedi pa je postavil Valero, ki je s petih metrov zadel po podaji Joaquina. Ryder Matos bi lahko kmalu zatem povišal na 3:0, Fiorentina pa je do konca zdržala pod pritiskom domače ekipe in osvojila tri točke.

Pogba odrešil Juventus

Paul Pogba je z zadetkom v 77. minuti poskrbel za težko prigarano zmago Juventusa proti Parmi (1:0). Dvajsetletni Francoz je ponovno dokazal, da se dnevnik L'Equipe ni motil, ko ga je uvrstil med 10 najobetavnejših nogometašev na svetu.

Prvi je s predoložkom v kazenski prostor stare dame poskušal Massimo Gobbi, ki ni našel soigralca. V 12 minuti je Carlos Tévez po dvojni podaji s Sebastianom Giovincom sprožil proti vratom domače ekipe, vendar je njegov poskus ukrotil Antonio Mirante.

Giovinco je v nadaljevanju tekme zahteval najstrožjo kazen, igra pa se je resnično razživela šele na začetku drugega polčasa, ko sta obe ekipi zaigrali bolj napadano. Neuspešni so bili Tévez, Pogba in Kwadwo Asamoah, Giovinco pa je prosti strel, ki ga je priigral po prekršku Alessandra Lucarellija, poslal v živi zid in prek vrat.

Najbližje zadetku za Parmo je prišel nekdanji igralec Juventusa Amauri, trener stare dame Antonio Conte pa je zadel v polno, ko je na igrišče poslal Fabia Quagliarello. Italijan je v 77. minuti poskusil z velike razdalje in zadel prečko, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Pogba.

Italijanska liga, 11. kolo:

Parma : Juventus 0:1 (0:0)
Pogba (77)

AC Milan : Fiorentina 0:2 (0:1)
Vargas (27), Valero (73)
Birsa (AC Milan) je igral do 58. minute, Iličića (Fiorentina) ni bilo v ekipi.

Napoli : Catania 2:1 (2:1)
Callejon (15), Hamšik (20); Castro (25)

Livorno : Atalanta 1:0 (1:0)
Paulinho (11)
RK: Carmona (35/Atalanta)

Ob 15.00:
Hellas Verona - Cagliari
Lazio - Genoa
Sampdoria - Sassuolo
Udinese - Inter

Ob 20.45:
Torino - AS Roma

Ponedeljek ob 20.45:
Bologna - Chievo

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.