Šport > Nogomet
6 ogledov

Hat-trick Cavanija približal Napoli na -7

sport 15.11.12. vratar Slovenije Samir Handanović, Slovenian goalkeeper Samir Ha
1/33
GEORGI LICOVSKI
Presenetljivi poraz Juventusa proti Sampdorii z igralcem več (1:2) sta najbolje izkoristila drugouvrščeni Lazio in po nedeljskih tekmah tretji Napoli. Obe sinje modri ekipi sta slavili doma - Rimljani so premagali Cagliari (2:1), Neapeljčani pa so bili s hat-trickom Edinsona Cavanija boljši od Rome.

Inter si je na gostovanju pri Udineseju privoščil nov poraz v letošnji sezoni italijanske nogometne lige. Nekdanji klub Samirja Handanovića je mrežo slovenskega vratarja ob njegovem povratku na stadion Friuli zatresel kar trikrat in črno-modrim prizadejal visok poraz (3:0).

Prvi polčas ni postregel s pretirano zanimivo igro. Inter je prevladoval v posesti žoge in predvsem v začetku drugega polčasa večkrat preizkusil domačega vratarja Željka Brkića. Kljub pritisku gostov pa so mrežo prvi zastresli domači, ko je znotraj kazenskega prostora natančno meril Antonio Di Natale.

Težave Interja so se še povečale nekaj minut kasneje, ko je zaradi drugega rumenega kartona igrišče zapustil Juan Jesus. Varovanci Massima Morattija so poskušali preko Fredyja Guarina, ki je meril s približno tridesetih metrov, a brez uspeha.

Luis Muriel je v 75. minuti povišal na 2:0, zadnji žebelj v krsto Interja pa je zabil Di Natale, ki je štiri minute kasneje v zadetek pretvoril podajo Andree Lazzarija. Inter je s porazom zapravil priložnost, da bi se na lestvici serie A približal vodilnemu Juventusu, ki je presenetljivo izgubil proti Sampdorii.

Sampdoria z igralcem manj ugnala Juve

Sampdoria si je za zmago nad favoriziranim Juventusom priigrala z desetimi nogometaši. V prvem delu obračuna je boljšo predstavo prikazala stara dama. Lepo sta kombinirala Simone Padoin in Sebastian Giovinco, a je bil slednji nenatančen.

Giovinco je pretil tudi v nadaljevanju in pot v mrežo našel v 24. minuti, ko je delilec pravice po prekršku nad Claudiom Marchisiom pokazal na belo točko. Gostje so pet minut kasneje premagali Gianluigija Buffona, vendar je sodnik zadetek razveljavil zaradi prekrška nad italijanskim vratarjem.

Po dobre pol ure igre je Sampdoria ostala brez Gaetana Berardija, ki je prejel drugi rumeni karton. Gostje se niso predali in vztrajnost se je obrestovala v 54. minuti, ko je s pol volejem v polno zadel Mauro Icardi.

To je vlilo poguma oslabljeni Sampdorii in devetnajstletni Icardi je bil ponovno na delu v 69. minuti, ko je povišal na 2:1 za gostujočo ekipo. Juve je imel v zaključke tekme nekaj smole. Lepe priložnosti za izenačnje ni izkoristil Mirk Vučinić, čigar strel je zadel prečko.

Milan premagal začetno neučinkovitost

(AC Milan : Siena) Kevin Prince Boateng | Avtor: EPA EPA
AC Milan si je z dvema zadetkoma v drugem polčasu zagotovil zmago proti Sieni. Rossoneri so v luči nedavnega rasističnega incidenta med navijači in Kevinom Princom Boatengom za to priložnost oblekli protirasistične majice.

Prva sta gostujočega vratarja preizkusila Kevin Constant in Stephan El Shaarawy, vendar je bil Gianluca Pegolo na mestu. Shaarawy je v nadaljevanju lepo asistiral v smeri Giampaola Pazzinija, vendar je mreža gostov ostala nedotaknjena. Milanu se je končno odprlo v 67. minuti, ko je podajo Boatenga v mrežo pospravil Bojan Krkić. Pazzini je deset minut pred koncem rednega dela priigral enajstmetrovko, ki jo je nato še uspešno izvedel. V 87. minuti je častni zadetek za Sieno po strelu z glavo dosegel Michele Paolucci.

Deset produktivnih minut Lazia

Lazio je za zmago proti Cagliarju dosegel dva gola v zadnjih desetih minutah, medtem ko so gostje tekmo končali le z devetimi igralci. V prvem polčasu je bil najbolj nevaren Hernanes, ki je s prostega strela meril nekoliko previsoko in zadel prečko. Tudi gostje so si priigrali nekaj priložnost, vendar jim je načrte prekrižal Andre Dias.

Olimpico je umolknil po dobri uri igre, krivec pa Marco Sau, ki je Cagliarli popeljal v vodstvo. Rimljani so na svoj račun prišli v zadnjih desetih minutah srečanja. Najprej je v 79. minuti izenačil Abdoulay Konko, šest minut kasneje pa je Miroslav Klose v kazenskem prostoru gostov priigral enajstmetrovko.

Vratar Michael Agazzi je moral po prekršku zapustiti igrišče. Zaradi burnih protestov se mu je kmalu pridružil še Adrea Cossu. Končno zmago za Lazio je z uspešno izvedenim strelom z bele točke priigral Antonio Candreva. Ob porazu Juventusa sinje modri za aktualnimi prvaki zaostajajo le še za pet točk.

Cavani s hat-trickom ostal pri št. 99

Urugvajski napadalec Edinson Cavani svoji že tako visoki ceni na nedavno odprti januarski nogometni tržnici ni storil prav nikakršne škode s hat-trickom AS Romi, ki je Napoli vodilnemu Juventusu približal na sedem točk zaostanka.

Cavani je svojega rojaka v vratih Rome Maura Goicoecheo premagal že v četrti minuti tekme na San Paolu, nato pa kmalu po začetku drugega polčasa spretno zadel še za 2:0, po podaji iz kota pa zaokrožil svoj strelski večer in zabil že svoj 99. gol v Serie A.

Roma, ki je zapravila celo serijo lepih priložnosti, je prek Pabla Osvalda uspela le znižati, vsakršne upe po povratku pa je že kmalu za tem pogasil Miralem Pjanić, ki je dobil nepotreben drugi rumeni karton in moral z igrišča. Točno ob izteku rednega dela je za Napoli zadel še kapetan Christian Maggio.

Catania do točke z igralcem manj

Tekma se je za Catanio začela katastrofalno, saj je že v 13. minuti igrišče moral zapustiti Francesco Lodi. Torinčani so dobro izkoriščali oslabljeno domačo ekipo, lepo priložnost za zadetek pa je zapravil Rolando Bianchi.

Domači so se z desetimi nogometaši upirali in si celo priigrali strel z bele točke. Neuspešno ga je izvedel Gonzalo Bergessio. Isti nogometaš bi lahko mrežo Torina zatresel še ob koncu prvega polčasa, vendar je gostujoči vratar njegov strel uspel ukrotiti.

Gostje so v drugem polčasu napadali na zmago, vendar sta priložnosti Alessia Cercija in Simoneaja Verdija splavali po vodi. Catania si je z obrambno igro uspela priigrati točko.

Italijanska liga, 19. kolo:

Udinese : Inter Milan 3:0 (0:0)
Di Natale (63, 79), Muriel (75)
RK: Juan Jesus (65/Inter)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

AC Milan : Siena 2:1 (0:0)
Krkic (67), Pazzini (80/11m); Paolucci (87)

Chievo : Atalanta 1:0 (1:0)
Cofie (37)
Jokić je igral celo tekmo, Cesar (oba Chievo) je v igro vstopil v 64. minuti.

Fiorentina : Pescara 0:2 (0:0)
Jonathas (57), Celik (90)

Genoa : Bologna 2:0 (0:0)
Borriello (57, 73)
Krhin (Bologna) je igral do 60. minute, Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

Juventus : Sampdoria 1:2 (1:0)
Giovinco (24/11-m); Icardi (52, 69)

Parma : Palermo 2:1 (0:0)
Belfodil (63), Amauri (90); Budan (85)
Iličić je igral celo tekmo, Kurtić (oba Palermo) pa do 80. minute.

Catania : Torino 0:0
Birsa (Torino) je igral od 59. minute.

Lazio : Cagliari 2:1 (0:0)
Konko (79), Candreva (86/11-m); Sau (62)

Napoli : AS Roma 4:1 (1:0)
Cavani (4, 48, 70), Maggio (90); Osvaldo (72)
RK: Pjanić (74/Roma)

Komentarjev 3
  • Aleksander Toš 22:59 06.januar 2013.

    Oprosti ampak si bolan? Kaj naj naredi golman sam proti njim če obramba skoraj nič nepomaga? Prosim te, Handanovič je še vedno en najboljših golmanov na svetu, Če si pa casillas al pa keri kakšen spodrsljaj privošči pa takoj eh ...prikaži več slab dan bla bla. Prosim no.

  • markus 18:46 06.januar 2013.

    Še en dokaz o precenjenosti Handanovića. Žal, tako je. Vsak, ki vsaj malo spremlja nogomet, to ve.

  • pesjan 17:44 06.januar 2013.

    sarma je nekoncentriran saj ne ve če bo prvi golman repke ?