Šport > Nogomet
31 ogledov

Birsa: "Vsaka tekma šteje"

Valter Birsa, enajstmetrovka, kvalifikacije EP 2016, Litva Anže Petkovšek
Strelec edinega zadetka za slovensko reprezentanco na petkovem obračunu z Litvo Valter Birsa še ne razmišlja o tekmecu v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016.

"Litovci so bili sicer bolj ali manj nenevarni, a je bila tista sporna sodniška odločitev v njihovo prid, en sam prejeti zadetek pa nas je zacementiral na tretjem mestu v skupini," je petkov obračun v Stožicah opisal reprezentančni vezist Valter Birsa.

Slovence čaka danes zvečer še zadnji dvoboj v San Marinu (20.45), ki ne bo vplival na razplet v kvalifikacijski skupini. Birsa meni, da kljub temu tekma še zdaleč ni nepomembna: "Ne morem reči, da ta tekma ne šteje. Vsaka tekma šteje. Tudi v to tekmo moramo odigrati maksimalno resno. Prikazati moramo pravi obraz in z zmago zaključiti kvalifikacije. Tekma v San Marinu bo pomembna tudi v pogledu priprav na dodatne kvalifikacije, ki bodo kaj hitro na sporedu."

"Dodatna kvalifikacije so posebna zgodba"

V nedeljo bo na sporedu žreb dodatnih kvalifikacij, ki ga bodo tako slovenski reprezentant, kot tudi njihovi navijači, pospremili z velikim zanimanjem. Birsa je bil član zasedbe, ki se je leta 2009 po zgodovinskih bitkah z Rusi prebila na svetovno prvenstvo, tako da dobro ve, kakšen je naboj v teh dveh dodatnih tekmah.

"Dodatne kvalifikacije so vsakič prav posebna zgodba. Sam sem bil zraven leta 2009, tako da vem, kako vse skupaj zgleda. Počakati moramo na razplet v drugih skupinah in na žreb. Upam, da bomo dobili nasprotnika, s katerim se bomo lahko kosali in ga tudi premagali. Malce sem spremljal razplet v drugih skupinah, a se ne obremenjujem preveč s tem. V nedeljo bo vse jasno," je sklenil Birsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.