Avto
117 ogledov

Motocikel za po vodi

Biski
1/14
Gibbs Sports
Biski je na cesti motocikel , v vodi pa vodni skuter. Amfibija lahko po asfaltu drvi s hitrostjo 132 km/h, po vodi pa s hitrostjo 63 km/h. Poganja ga mali dvovaljni motor z 40 kilovatov moči (55 KM).

Pri podjetju Gibbs Amphibians za svoj proizvod, ki so ga poimenovali Biski, pravijo, da ge za edinstveno vozilo in prvo svoje vrste na svetu. Gre za kombinacijo motocikla in vodnega skuterja, za preobrazbo iz enoslednega vozila v plovilo pa potrebuje manj kot pet sekund.

Biski je klju    b svoji velikosti le enosed. V dolžino meri 2,45 metra, širok je 0,95 metra, medosje meri 1,79 metra. Ko je v vlogi motocikla, je od tal oddaljen 15 centimetrov. Vozilo, oziroma plovilo, ima vgrajeno posodo z gorivom z volumnom 20 litrov, skupna masa je 228 kilogramov.

Po vodi in po kopnem ga poganja dvovaljni bencinski motor največje moči 40 kilovatov (55 KM). Po cesti se moč prenaša na zadnje kolo, v vodi pa uporablja pogon tako kot vsak vodni skuter. Po površini vode lahko zahvaljujoč hidrodinamično oblikovanem spodnjem delu vozi s hitrostjo 63 km/, po asfaltu je najvišja hitrost 132 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.