Magazin > VIP
62 ogledov

Bivša miss nad novo

Slovenija 22.09.13, portoroz, izbor za miss universe 2013, zmagala Nina Đurđevic
1/7
Suzana Kos
Nives Orešnik je novo miss Universe označila za neprofesionalno.

"In tako se še zmeraj zgodi, da se med vsemi, ki se trudimo, da bi predsodki do deklet, ki sodelujejo na lepotnih izborih, izginili ter da bi ljudje vsaj za trenutek pozabili na stereotipe o misicah, še zmeraj najdejo dekleta, ki ta stereotip potrdijo. Še dobro, da je v tujini velika konkurenca uspešnih žensk s kariero in je lepota le ena izmed stvari, v katerih se pomerjaš z njimi," je nedavni ponesrečen intervju aktualne miss Universe Nine Đurđević komentirala miss Slovenije 2012 Nives Orešnik.

"Nisem bila jezna, se mi pa zdi škoda, da so nekatere punce tako slabo pripravljene," je za žurnal24.si povedala Orešnikova, ki jo je Đurđevićeva zelo razočarala: "Če zmagaš na nekem takem lepotnem izboru, se lahko pripraviš na intervjuje, to je tudi očitno tvoj interes, če si se tako izpostavila. Z njene stvari sem bila malo razočarana, saj je večino punc, ki jih poznam, zelo v redu, pri njej pa se je v medijih pisalo tudi o njeni domnevni izobrazbi. To je sicer njena težava, a če se javno izpostaviš, moraš biti pripravljen na take reči. Tukaj bi toliko bolj pohvalila svoje organizatorje, gospoda in gospo Šajn, ki sta me na vse intervjuje dobro pripravila, da na vprašanje ne odgovoriš le z da ali ne. Ne vem, koliko bodo imeli ljudje interes brati take kratke odgovore, brez neke vsebina. Super bi bilo, da se javnosti predstavi čim boljše in, da se pripravi na to, če je že na tak način začela svojo kariero. Pod naziv miss pademo zraven vse in zato me to moti."

Poslala dokaze o izobrazbi

Vladimir Kraljevič, lastnik licence Miss Universe Slovenije se je na obtožbe odzval: "Nina je ambasadorka Slovenije v Rusiji, kjer predstavlja svojo državo! Slovenci se ne zavedajo tega! Tukaj ne gre za promocijo Nine Đurđević temveč za promocijo Slovenije v svetu! Izbor prenaša 180 držav, gledanost je okoli milijardo, kar pomeni da gleda izbor vsak 7 zemljan! Trending Tweets-ov lansko leto je bilo cca 21%, kar pomeni, da je izbor Miss Universe prekosil celo Oskarje, ki so jih imeli 18%!"

Iz Rusije pa se je oglasila tudi Nina Đurđević, ki je poslala tudi dokazila o svojem izobraževanju: "Ne razumem Slovencev, ki namesto, da mi dajo podporo in podporo svoji državi v svetu, raje brskajo po moji preteklosti, si izmišljujejo zgodbe in mi želijo škodovati  iz ne vem katerega razloga. Resnično sem žalostna, saj namesto da se 100% koncentriram na priprave v Moskvi, moram razmišljati o tem, kaj si ljudje mislijo o meni. Kljub nepodpori nekaterih rojakov bom dala vse od sebe in predstavljala državo Slovenijo v najboljši možni luči in patriotsko, kot se od mene tudi pričakuje."

Komentarjev 1
  • Maja Orešnik 23:08 26.oktober 2013.

    Ne vem zakaj preprosto ne nardite intervjuja z njo o terminologiji in znanjih, ki bi jih kot medicinka mogla imet, ko se vrne s tekmovanja... Sicer pa drugi mediji poročajo o tem, da so fotografije posnete v muzeju in ne v šoli.