Šport
54 ogledov

Bivši hrvaški selektor prevzel Velenjčane

Željko Babić Hrvaška EPA
Na klopi velenjskih rokometašev bo sedel nekdanji selektor Hrvapke Željko Babić.

Rokometaši velenjskega kluba so tudi uradno dobili novega trenerja, toj je postal Željko Babić. Ta je še na letošnjem svetovnem prvenstvu vodil reprezentanco Hrvaške, ki je s precejšnjo smolo klonila proti Norveški v polfinalu, v dvoboju za tretje mesto pa jo je po velikem preobratu premagala tudi Slovenija.

"Izredno sem vesel in počaščen, da bom imel priložnost biti del velikega kluba, s tako lepo tradicijo. V Velenje prihajam z dvema ciljema. Prvi je osvojitev lovorik, drugi pa razvoj igralcev v potencialne reprezentante Slovenije. Upam, da bosta že na naslednjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem zaigrala vsaj dva igralca Gorenja Velenja. Rad bi se zahvalil Franju Bobincu, ki stoji za velenjskim rokometnim klubom, direktorju Mateju Avanzu ter vsem ostalim v klubu, ki so mi dali priložnost, da pokažem, česa sem kot trener sposoben," je ob prevzemu finkcije dejal Babić.

Ta bo dirigentsko palico prevzel pred novo sezono, dotlej na čelu ekipe ostaja Borut Plaskan. Slednji je vodenje članske ekipe prevzel v začetku oktobra, potem ko se je vodstvo kluba odločilo, da prekine sodelovanje z Markom Šibilo. Že tedaj sta obe strani sprejeli odločitev, da je takšna rešitev začasna oziroma bo veljala vsaj do konca sezone 2016/17.

Pod taktirko Babića bo v naslednji sezoni sicer zaigral tudi eden izmed tistih, ki so se z njim v Parizu pomerili za bronasto odličje. Za ose bo namreč nastopal Jan Grebenc, ki bo zapustil Ribnico.

"Zelo se veselim naslednjega izziva na svoji športni poti. RK Gorenje Velenje je pokazalo resnično veliko željo, da se pridružim njegovemu moštvu. V pogovorih so bili zelo korektni. Takšno odločitev sem sprejel tudi zaradi ambicij, ki jih ima velenjska zasedba v prihodnjih sezonah. V klubu dobro delajo, a jim športna sreča pri žrebih v zadnjem obdobju ni bila pretirano naklonjena, sicer bi marsikaj lahko bilo drugače. Verjamem, da se bo trdo delo v prihodnosti obrnilo v prid moje nove ekipe ter da bodo z njim začeli prihajati tudi rezultati. Rad bi se še zahvalil matičnemu klubu Riku Ribnici in trenerju Robertu Begušu za vse znanje, ki sta mi ga dala, ter predsedniku Marku Obrstarju za korekten odnos. Verjamem, da se bom nekoč vrnil v Ribnico in tam končal kariero," je povedal Grebenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.