Slovenija
8 ogledov

Novakova o milijonih za glasove

Mandatarska seja Saša Despot
Predsednica NSi Ljudmila Novak v nagovoru omenila trgovce z glasovi. Govorilo naj bi se o milijonih. Poslanci: "Gre le za natolcevanja."

V nagovoru med izredno seojo državnega zbora je predsednica NSi Ljudmila Novak omenila tudi trgovce z glasovi. "Če tudi tokrat domnevni trgovci z glasovi niso bili uspešni in upam, da niso, da je to le izmišljeno, bomo vsi poslanci držali dano besedo ter spoštovali odločitve naših najvišjih organov strank, potem bo mandatar izvoljen."

Kasneje je v DZ novinarjem podala tudi izjavo glede izrečenih besed v nagovoru. Dejala je, da upa da govorice o prodajajnju glasov niso resnične. "Upam, da so to le govorice." Kot je uspela slišati naj bi se govorilo o miljonskih vsotah, ki so jih nekateri obljubljali za glasove, vendar ni dokazov. Tako tudi ni omenila nobenih imen.

Ostali poslanci so na njene navdbe odgovorili negativno. Mnenja so, da gre zgolj za "natolcevanja", saj s podkupovanjem niso bili seznanjeni.

Matej Tonin, podpredsednik NSI je glede izjav Novakove dejal, da je povedala tisto, kar se je govorilo po hodnikih in dodal: "Mi smo trdna stranka, pri nas se nikoli nihče ne oglasi."

Melita Župevc iz Pozitivne Slovenije je dejala, da ne ve kdo informira Novakovo. "Mislim, da je to smešno."

Po besedah Zorana Jankovića so bili milijoni v igri tudi, ko sta njemu zmanjakala dva glasova.

Dejan Židan (SD) pa je o tem dejal, da "ta gospa rada govori o milijonih". "Jaz sem si jo zapomnil, ko je govorila o milijonih, kako bo država privarčevala pri materialnih stroških. Z velikim zanimanjem spremljam te njene napore," je novinarjem povedal Židan, piše STA.

Komentarjev 12
  • izvedenec 19:50 28.januar 2012.

    bolnik

  • izvedenec 19:49 28.januar 2012.

    ko bojo tabletke popustile pa napiši še kaj pametnega

  • Žurnalček 18:04 28.januar 2012.

    O sveh miljonih zna rasica barška govoričiti in se delati pametno, samo o miljonih Mariborske Škofije nič ne ve ! Kaj potem sploh ve ? Cuzat pimpeke !!!