• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Grozi mu zapor

3 komentarji

"Priznam, sramota, naredil sem napako"

Eden najbolj znanih norveških športnikov, upokojeni smučarski skakalec Bjoern Einar Romoeren, je padel na testu alkoholiziranosti in mu grozi zaporna kazen.

Ž. J. / Vikersund / STA

 

Bjoern Einar Romoeren je v svoji karieri zbral sedem zmag in 22. stopničk na tekmah za svetovni pokal. Na olimpijskih igrah v Torinu (2006) je na ekipni tekmi osvojil bron. 
(Foto: EPA)

Norveška policija je Bjoerna Einarja Romoerena ustavila za volanom avtomobila, preizkus izdihanega zraka pa je pokazal rezultat 0,6, torej trikrat več, kot je dovoljeno v tej skandinavski državi.

  •  

    Romoeren je vse kolajne na velikih tekmovanjih osvojil na ekipnih tekmah.

    Na nordijskih SP je bil enkrat srebrn (Oslo 2011) in dvakrat bronast (Val di Fiemme 2003, Oberstdorf 2005).

    Na SP v smučarskih poletih pa je osvojil dve zlati (Planica 2004, Bad Mitterndorf 2006), srebrno (Planica 2010) in bronasto odličje (Oberstdorf 2008).

Dogodek se je zgodil v nedeljo na poti do skakalnice v Vikersundu. Policija je Romoerena ustavila pri naključni kontroli prometa in ga nato v policijskem vozilu pospremila do velikanke. Romoeren je bil na poti v službo, saj je trenutno zaposlen v norveški smučarski zvezi.

Skakalec je priznal, da je pregloboko pogledal v kozarec, saj je proslavljal zmago Norveške na sobotni ekipni tekmi. "Priznam, to je sramotno. Naredil sem veliko napako. Govoril sem že z direktorjem smučarske zveze Claesom Bredom Braathenom in upam, da bom obdržal delovno mesto," je dejal Romoeren.

Braathen je že govoril s policijo, hkrati pa priznal, da je bil tudi sam leta 1989 udeležen v prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi uživanja alkohola. Voznik je bil sicer njegov prijatelj.

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarji (3)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima