Šport
20 ogledov

Bjoerndalen zavrnil nošenje zastave

Bjoerndalen Kontiolahti biatlon EPA
Ole Einar Bjoerndalen je zaradi možne utrujenosti zavrnil nošenje norveške zastave na otvoritvi iger. Maria Höfl-Riesch je sprejela čast v nemški reprezentanci.

Legendarni norveški biatlonec Ole Einar Bjoerndalen pravi, da je zavrnil možnost, da bi na petkovem odprtju olimpijskih iger v Sočiju nosil zastavo svoje države. Kot razlog je navedel dejstvo, da ga že naslednji dan čaka tekma. Zastavo bo tako nosil alpski smučar Aksel Lund Svindal.

"Vprašali so me, če bi nosil zastavo. Z veseljem bi to opravil, vendar menim, da bi bi bilo vse skupaj prenaporno, glede na to, da me že naslednji dan čaka tekma," je dejal Bjoerndalen za časnik Nettavisen.

"Aksla bolj poznajo od mene"

Odprtje iger naj bi trajalo kar šest ur, 40-letni Bjorendalen pa je poudaril, da noče tvegati, saj bi lahko zbolel, če bi toliko časa stal na prireditvi. "Vem, zveni sebično, toda to so moje zadnje olimpijske igre," je dodal Bjoerndalen, ki je od leta 1994 na ZOI osvojil že šest zlatih kolajn.

"Aksel je prava izbira. Je zelo pomembna osebnost na Norveškem in najbolj znan norveški športnik. Veliko bolj ga poznajo kot mene," je še povedal Bjoerndalen. Svindal je sicer branilec olimpijskega naslova v superveleslalomu.

Maria druga nemška smučarka z zastavo

Nemška alpska smučarka Maria Höfl-Riesch bo nosilka nemške zastave na petkovem slavnostnem odprtju zimskih olimpijskih iger v Sočiju. Nemški olimpijski komite je novico sporočil le nekaj trenutkov po tem, ko je Höfl-Riescheva na prvem treningu smuka osvojila šesto mesto.

Devetindvajsetletna Nemka je na prejšnjih OI v Vancouvru osvojila zlato kolajno tako v slalomu kot v superkombinaciji. Je dvakratna svetovna prvakinja in trenutno vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu. V Sočiju jo poznavalci uvrščajo med kandidatke za kolajne v vseh alpskih disciplinah.

Bavarka je postala druga alpska smučarka, ki jo je doletela čast nositi nemško zastavo na odprtju zimskih olimpijskih iger. Pred njo jo je leta 2002 nosila Hilde Goerg. Druge kandidatke za nosilko zastave so bile še biatlonska veteranka Andrea Henkel, smučarska tekačica Evi Sachenbacher-Stehle in hitrostna drsalka Claudia Pechstein, ki je najuspešnejša nemška olimpijka, a je med drugim morala počivati tudi zaradi dopinškega prekrška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.