Šport
38 ogledov

Blackhawks drugič izgubili, New York povedel

patrick kane chicago blackhawks nhl Profimedias
V noči na ponedeljek so hokejisti v severnoameriški ligi NHL odigrali štiri tekme končnice.

St. Louis po tretji tekmi proti Chicagu zdaj vodi z 2:1 v zmagah, Detroit je izid proti Tampa Bayu znižal na 1:2, New York Islanders je z zmago po podaljšku proti Floridi povedel z 2:1, Nashville pa je v drugi tekmi proti Anaheimu zmagal še drugič.

Gledalci so največ golov na omenjenih štirih tekmah videli v New Yorku, kjer so otočani s 4:3 po podaljšku premagali panterje s Floride. Junak tekme je bil Thomas Hickey, ki je zadel po 12 minutah in 31 sekundah podaljška. Florida je sicer povedla z golom Reillyja Smitha, povišala prednost na začetku druge tretjine, ko je zadel Aleksander Barkov, Ryan Pulock je hitro znižal, Nick Bjugstad pa spet zadel za +2 svoje ekipe. Še v drugi tretjini sta izenačila Shane Prince in Frans Nielsen.

Dva gola manj sta padla v Chicagu, kjer je domača ekipa z 2:3 izgubila proti St. Louisu. Brent Seabrook je zadel za vodstvo domačih, Colton Parayko je izenačil, Artem Anisimov je Chicago spet popeljal v vodstvo, nato pa sta za zmago v tretji tretjini zadela Patrik Berglund in Jaden Schwartz.

Pet golov je padlo tudi v Anaheimu, kjer je Nashville slavil s 3:2. Račke je v vodstvo popeljal Andrew Cogliano, izenačil je Mattias Ekholm, v drugi tretjini pa je za Nashville najprej zadel Craig Smith, za njim še Shea Weber, v zaključku tekme je poraz omilil Nate Thompson.

Detroit je svoje delo opravila v drugi tretjini, ko sta zadela Andreas Athanasiou in Henrik Zetterberg.

Liga NHL, končnica, izidi:

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 2:3 /1:2/
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 2:1 /1:2/
New York Islanders - Florida Panthers 4:3* /2:1/
Anaheim Ducks - Nashville Predators 2:3 /0:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.