Šport > Nogomet
18 ogledov

Blanc prevzema PSG; Ancelotti na poti v Madrid

Blanc pravi, da ni rasist, a priznava, da ga motijo igralci z dvojnim državljans Žurnal24 main
Kot kaže se bo kmalu razpletla saga o trenerskih mestih pri madridskem Realu in Paris Saint-Germainu. Francoske prvake naj bi prevzel Laurent Blanc.

Informacija o novem trenerju sicer še ni uradna, posredovala pa jo je televizija BeInSport, ki spada pod okrilje katarskih lastnikov Paris Saint-Germaina. "Ekskluzivna informacija: dosežen dogovor z Blancom, ki bo trener PSG," so sporočili prek tviterja. Dokončen dogovor naj bi obe strani sklenili prihodnji teden. O verjetnem prestopu nekdanjega svetovnega prvaka na klop francoskih prvakov smo na našem portalu poročali že pred slabimi tremi tedni.

45- letni Laurent Blanc je bil nazadnje selektor francoske reprezentance, a je mesto zapustil po izpadu v četrtfinalu Eura 2012 proti Španiji. Pred tem je deloval na klubski ravni v Bordeauxu med leti 2007 in 2010 ter leta 2009 osvojil naslov državnih prvakov.

Ancelotti dobil proste roke

Dosedanji trener Parižanov Carlo Ancelotti je izrazil željo po predčasni prekinitvi pogodbe, ki ga sicer veže še eno leto, po preverjenih informacijah se bo kmalu preselil k madridskemu Realu za 4,5 milijona evrov odškodnine.

Novico o prihodu Blanca v pariški klub je potrdil tudi sloviti športni časnik L'Equipe, ki piše, da se je trenerjev agent Jean-Pierre Bernes danes sestal s predsednikom kluba Nasserjem al-Khelaifijem in športnim direktorjem Leonardom. Sklenili naj bi dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.